Reklama

Reklama

Vůně čaje

(festivalový název)
  • Nizozemsko Aroma of Tea, The
Animovaný / Krátkometrážní
Nizozemsko, 2006, 4 min

Obsahy(1)

Experimentální animovaný film zaznamenává cestu maličkého kulatého objektu, který cílevědomě překonává nejrůznější překážky, aby na konci svého putování „labyrintem“ splynul s velkým bílým kruhem… Pozoruhodný symbolický snímek, jehož rytmus působivě udává concerto grosso italského barokního skladatele a houslisty Arcangela Corelliho, není namalovaný barvami, ale čajem. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (14)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

v kombinaci výtvarné prostoty a jednoduchosti se skvěle vybranou hudbou (u mě umocněno tím, že barokní hudba patří k mé nejoblíbenější) je skryt neskutečně, neskutečně silnej potenciál, který zde byl naštěstí pro mě neskutečně vyždímán do poslední kapky čaje. Úchvatné, jiné slovo pro tenhle počin není a je jedno, jestli má vůně čaje vyjadřovat něco "důležitého", nebo jen pocit při doušku neskutečně dobrého čaje.... Při sledování zároveň dobrý čaj popíjet rovná se takřka orgastickému zážitku. Amen. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Minimálne pre mňa veľmi zaujímavá úvaha nad sociálnym významom umenia ako zdieľania našich osobných prežitkov a skúseností. Bodka sa hýbe. Bodka spomaľuje. Bodka sa približuje k iným bodkám. Bodka zrýchľuje. Bodke prisudzujeme "osobnosť" alebo emócie, na základe našich asociácii, hoci nikdy neprehovorí. A že tu bolo animované čajom je iba čerešnička. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Experimentální nicneříkající pokus o něco více. Jediné čím dokázal zaujmout - hudebním doprovodem a technikou. Přeci jen čajem nakreslených filmů moc není. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

A mně se to koneckonců docela líblo. Nápad: zajímavý. Zpracování: čajově flekaté. Příběh: tečkovitý. Hudba: dokonale spadající do obrázkového příběhu. --- 70 % --- ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Nesporně originální obrazový experiment - snad symbolizující spletitou cestu od zrození až k naplnění (ejhle zase mr. W. "osudové téma", že...) - na hudební motivy italského barokního hudebního skladatele, houslisty a dirigenta Arcangela Corelliho ( http://cs.wikipedia.org/wiki/Arcangelo_Corelli ) "Op.6 - Concerti Grossi" . . . Jak (a nejen zde) vidno, ve filmech Michaela Dudoka de Wita hraje hudba zásadní roli, kterou dokazuje právě tenhle kongeniální >takřikajíc nicneříkající< filmek... Bravo! . . . Maestri!!! - - - P.S. Milovníkům čaje a mistrovských kousků hudebních i výtvarných a filmařských k nahlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=hq8rgXbvo8I&feature=related - - - - - (Poprvé viděno 30.6.2011 na YouTube, hodnocení 59., komentář zde nad šálkem čaje jako devátý - 30.6.2011) ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama