Reklama

Reklama

Krakonoš a poslíček

  • Východní Německo Rübezahl und der Botengänger
všechny plakáty
Animovaný / Loutkový / Krátkometrážní / Pohádka
Východní Německo / Československo, 1981, 16 min

Obsahy(1)

Před mnoha a mnoha lety, kdy lesy byly plné zvěře a ptactva, vládl horám u pramenů Labe Krakonoš. Nejednou pomohl chudákům v nouzi a potrestal ty, kterým příliš narostl hřebínek. V té době žil v Krkonoších i poslíček Frantík. Celý den běhal po horách od chalupy k chalupě, jednomu přinesl psaní, druhému balíček. A je třeba přiznat, že Frantík byl poslíček pilný, přičinlivý a ochotný. Možná až přepilný a přeochotný, zvláště, když mohl sobě přilepšit a jiného napálit... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

honz 

všechny recenze uživatele

Milá loutková pohádka ze seriálu o Krakonošovi. Tentokrát o poslíčku Frantíkovi, který před předáním zásilek jejich majitelům nikdy nezapomene obohatit svou vlastní kapsu. Až jednoho dne narazí na staříka s dýmkou a nemá tušení, že je to sám Krakonoš... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Krakonoš umí vskutku vymýšlet důmyslné pomsty. Ještě jsem to nezmínil, ale úvodní melodie se mi zdá malinko podobná s hraným seriálem Krkonošské pohádky, ale jen drobně. Ovšem třeba se pletu. ()

oashi 

všechny recenze uživatele

To se mi na těchto krakonošských pohádkách líbí: Že dotyčný má šanci už ve zlotřilostech nepokračovat, že se do nachystané pasti chytí sám, na základě své volby. ()

Reklama

Reklama