Reklama

Reklama

Nádherné město

(festivalový název)
  • Thajsko Wonderful Town (více)

Obsahy(1)

Thajský režisér Aditya Assarat se pro natočení svého hraného debutu inspiroval atmosférou venkovského rekreačního letoviska, které před čtyřmi lety zpustošila vlna tsunami. Když do oblasti dorazil, zasáhl jej podle jeho slov rozpor mezi nádhernou krajinou a hlubokým kolektivním smutkem, který se odráží v tom, jak tamní mladí lidé jezdí v kruzích na skútrech. Film pomalým meditativním tempem vypráví o mladém architektovi Tonovi z Bangkoku, který se vydává do Takua Pa. Kulisa nově postavených domů a podmanivé přírody nedokáže skrýt smutek, který doposud prostupuje zdejší obyvatele. Ton se ubytuje v hotelu a mezi ním a majitelkou se rozehrává osudový milostný románek. Snímek buduje atmosféru a pocity portrétováním krajiny. (Febiofest)

(více)

Recenze (4)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Svým zpracováním, prostředím a kamerou mi Wonderful Town trochu připomnělo maďarskou Deltu. I zde je většina prostředí neobydlená, pustá a centrum všeho dění se točí kolem dvou osob opačného pohlaví. Rozjezd je pomalý a vůbec celé dílo je syrové, poetické a snové, ale nejednoho diváka dokáže překvapit svými zvraty, neboť nálepka Thajsko ≠ USA. Dialogů je minimum, film se zaměřuje spíše na prostředí a doplňuje jej množstvím zvuků z okolního prostředí. Režisér Aditya Assarat za tento snímek získal cenu Tygra (uprostřed) na Mezinárodním filmovém festivalu v Rotterdamu. (6/10) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Sympaticky ztlumené, pro někoho možná příliš obyčejné melodrama (trochu ve stylu amerických nezávislých) nenápadně nabírá na síle, aby vyústilo do působívé (velmi asijské) katarze. 70% FEBIOFEST 2008 ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama