Reklama

Reklama

Ave Marija

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Sovětský svaz, 1972, 9 min

Obsahy(1)

Propagandistický protiválečný film protestující proti válce ve Vietnamu, ve filmu jsou užity ikony s Pannou Marií a Madony z obrazů známých malířů, ve filmu je jako hudební doprovod užito Ave Maria Franze Schuberta. (Jezinka.Jezinka)

Recenze (3)

Lima 

všechny recenze uživatele

Velmi silně protiamericky, s až jakýmsi militantně nenávistným podtónem laděný filmeček, kde se prolínají záběry panenky Marie se záběry nakreslených vietnamských žen, američtí vojáci střílí bezbranné vietnamské děti a poslední třetina se skládá pouze z dokumentárních záběrů protiválečných demonstrací. Vše podkresleno Schubertovou skladbou Ave, Maria. Animačně nepříliš líbivé a invenční, což měl být asi autorský záměr. Myšlenkově pak až příliš jednostranné a vzhledem k zemi vzniku i poněkud diskutabilní. Jak v závěrečné prolínačce dává Ivanov-Vano do příměru Sochu svobody a biblickou ikonu Marii, je skoro až na pěst. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý doklad z doby brežněvovského SSSR (či ruské mentality vůbec?). Ateistický stát použije pro anti-americkou propagandu i mariánskou symboliku. ()

Reklama

Reklama