Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedním z hlavních hrdinů, které režisér Lasse Spang Olsen (držitel ceny poroty z montrealského festivalu komediálního filmu „Just for Laughs“) pozval ve své akční komedii z roku 2007 před kameru, je protřelý kriminálník Kurt. Ten právě dokončil svoji životní fachu – podařilo se mu pro neznámého sběratele z Východu ukrást veleslavnou ruskou ikonu s názvem Černá Madona. Ale protože mu jsou v patách snad všichni policisté ze země, musí se urychleně zcizeného artefaktu zbavit. Pošle ho tedy své dceři Marii, s níž však už mnoho let neudržuje kontakty. Mladá žena tak musí ze dne na den začít řešit nepříjemnou otázku, zda je lepší vyhnout se base a vše ohlásit policii, nebo raději držet basu s otcem, který se navíc dostal do ještě větších potíží poté, co si ho netrpělivý sběratel našel a nyní jej drží v zajetí kdesi v Polsku. Snímek byl v kategorii Nejlepší vizuální efekty nominován na dánském festivalu Robert na hlavní cenu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

lenuse 

všechny recenze uživatele

Tedy žádný zázrak. Další film, který mi potvrdil, že v Dánsku mají o střední Evropě (o Polácích - jindy i o Češích) docela špatné mínění.... Někdy mi přijde i nespravedlivé. ()

Reklama

BuddyO 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem čekal na to, až se dostanu k novému filmu mého dánského oblíbence Olsena, režiséra dnes již kultovního snímku I Kina spiser de hunde z roku 1999, až jsem se konečně dočkal. A s délkou čekání se zvětšoval i faktor očekávání a možná právě proto jsem byl z Černé madony docela zklamaný. Některé scény na mě vyloženě „nezafungovaly“, některé ale naopak ano. Bohužel převládal ten první případ. Ale času stráveného u filmu rozhodně nelituji, jelikož Olsenův rukopis na filmu byl jasně patrný a navíc musím vyzdvihnout výkon herečky Tuvy Novotne, která zahrála svou roli na výbornou. Na závěr můžu konstatovat jen jediné - ne každý Olsenův film musí být posvícení. 3* - 60% ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama