Reklama

Reklama

Život na hřbitově

  • USA Life at a Cemetary
všechny plakáty
Dokumentární / Drama / Krátkometrážní / Komedie
Česko, 1997, 12 min

Obsahy(1)

Hrobník Jakub, babička Novotná a vrátný Václav ve filmu o (ne)obyčejném světě za hřbitovní zdí. Víte, že každej hrobnickej den je jinej? (porcelina)

Recenze (8)

Radko 

všechny recenze uživatele

Život hrobára na cintoríne poéziou študentského pohľadu. Z tejto perspektívy je takmer každé povolanie nesmierne zaujímavé. Tu navyše doplnené sprievodnými vetami starého strážcu pohrebiska starých kostí a úvahami starenky nad osudom a prichádzajúcim koncom. Okrem štandardizovaného kopania zisťuje divák, že hrobár sa dnes stará okrem iného aj o rozptylovú lúčku. Pobavili sprievodné titulky filmu, kde mená tvorcov tvorili zhodné mená nebohých na náhrobných kameňoch. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Laskavé vyprávění s nadsázkou a humorem o posledních věcech člověka. Poetická černobílá kamera, vhodně zvolený hudební doprovod v protikladech (Hrobař x Ave Maria) a zasvěcený komentář nejen mladého hrobníka. Hřbitov, náhrobky, jména, nápisy, epitafy, hroby, urny, lebky, kosti, mlýn na kosti, popel, loučka rozptylu, květiny, vzpomínky, čekání na smrt... ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Ocenění: //////////////////////////////////////////// MAXIM KINOOK (1.cena) za režii dokumentu (Festival FAMU 1998) //////////////////////////////////////////// 1.cena FITES (Festival Famu 1998) //////////////////////////////////////////// Cena ředitele festivalu - 6. ročník ARTFILM (Trenčianské Teplice 1998) //////////////////////////////////////////// 1.cena v kategorii dokumentárních filmů MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMOVÝCH ŠKOL (Písek 1998) 1.cena v kategorii Filmy studentů filmových škol (Mladá Kamera Uničov 1999) //////////////////////////////////////////// 2.cena - festival studentských dokumentárních filmů ŠEDÉVR 2001 //////////////////////////////////////////// MAXIM KINOOK za nejlepší zvuk /Lukáš Moudrý a Martin Jílek/ (Festival FAMU 1998) //////////////////////////////////////////// http://vimeo.com/7099250 ()

Zajímavosti (2)

  • Zhruba v čase 3:24 je v pozadí slyšet znělka, kterou se ohlašoval příjezd auta s mraženým zbožím (nejen nanuky) Family Frost. (pornogrind)
  • Film získal několik cen včetně MAXIMa za nejlepší dokument FAMU 1997. (porcelina)

Reklama

Reklama