Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdou a zároveň spoluproducentkou tohoto amerického thrilleru je Sharon Stoneová v roli osamělé ženy v domácnosti Karen, jejíž citově prázdné manželství s Garym (Timothy Hutton) krachuje, a proto se snaží najít východisko v nelegálních a zakázaných aktivitách. Gary, který si ničeno nevšimne, pracuje v téže budově jako Bill (Dylan Barker), osamělý muž středního věku, který dělá nočního vrátného a ve službě si krátí čas posloucháním oper. Ti dva se znají už ze školy a třetím parťákem je další spolužák Travis (Pruitt Taylor Vince). Ale i když spolu tráví hodně času, jejich schůzky jsou jen důsledkem osamělosti a skutečnosti, že život se neubírá takovými cestami, jak by si přáli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

freddy 

všechny recenze uživatele

Sympatický film, který je zároveň velice pesimistický a který se jen velmi malým tempem ubírá v ději směrem dopředu, a právě ono pomalé odvíjení se příběhu dodává filmu ještě více na pesimismu. Jsou zde dvě hlavní postavy. Tou první je údržbář Bill, který po nocích uklízí kanceláře v jedné firmě a který je velmi málo hovorný a je zároveň také dost úzkostlivý. A onou druhou postavou je Gary, kterému se hroutí jeho manželství. Film o převážně smutných věcech v životě a o smutných tématech je tak úchvatně pesimistický, že ho zároveň musím označit jako velice kvalitně zpracovaný a rozhodně nadprůměrný film. A příjemná je také délka filmu, těch 85 minut na vykreslení neradostného života dvou mužů je tak akorát. Film je velice zajímavý, rozhodně také tak trochu napínavý, určitě je také nepředvídatelný (dost mě zasáhl Garyho osud) a vůbec nenudí. Dost dobré jsou také pasáže, kdy se Billovi zdá nějaký sen a film nám to servíruje napřed jako realitu, to byl velice dobrý nápad, který určitě chválím. Takže když bych to měl nějak zakončit, tak se jedná o sympatický filmový počin, je to prostě takový film ze života, ve kterém se možná někdo zhlédne a možná naopak někomu budou připadat jeho problémy ve srovnání s problémy hlavních hrdinů jako nicotné a nepodstatné. Mně se každopádně ten film líbil a dávám čtyři hvězdičky. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

A po zhlédnutí se všichni hořce rozpláčeme... Psychologické drama, které mělo do psychologického dramatu na míle daleko. Thriller to už nebyl ani náhodou. Zoufalý pokus o vykreslení problémů pár lidí, z toho jednoho totálního pitomce. Mohl jsem se užrat nudou. Sharon Stone je na svůj věk stále sexy, ale tím tento film nemohla vytáhnout výš. Jedna hvězda a nic po mně nechtějte. ()

Reklama

billyador 

všechny recenze uživatele

slusna depka nekde uprostred a lehke vystrizliveni (opravdu lehke) na zaver.. neusnul jsem u toho, bit jsem stiskl play nekdy v 11 vecer, ale extra objevny film to nebyl... Jen by mne zajimalo, jestli pro tuhle roli museli Sharon Stone nejak vic "ostarit" nebo zda je to skutecne jeji prava tvar... Protoze jestli je prava, tak ji obdivuji za to, jak se statecne brani trendu navstev plastickych operateru ;o) ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Nie veľmi veselý film, ktorý sa snaží trošku zviezť na vlne Haggisovho Crash, ale chýba mu práve Haggisov výborný scenár. Z postáv je najzaujímavejšia tá Dylana Bakera (možno aj preto, že mi je trochu podobná :-)). Trošku viac chcelo rozpracovať vzťah Huttona a Sharon, najmä Sharonina postava má dosť málo priestoru a veľa sa o nej nedozvieme, okrem toho, že jej lezie manžel na nervy. Kľudne to mohlo mať o 20 minút navyše a trošku viac sa povenovať postavám a tomu, prečo sa chovajú tak, ako sa chovajú. ()

omega_SK 

všechny recenze uživatele

Aaaaaaaaaale HEJ. Dalo sa. Kľudne aj tri a pol hviezdičky. Sharon nám už nejako odkvitá....inu nemladneme no. Príbeh je to celkom pútavý - jednoznačne dramatický. Poprepletaný príbeh troch chlopíkov, čo sa poznajú od školských čias. Jeden introvert, skoro až blbeček, čo sa pokúša "odintrovertiť". Druhý s fóbiou k jazde autom (bo mu tirák zabil ženu či priateľku či čo sa to tam na chvíľku objavilo) a k nadviazaniu nového vzťahu. A tretí, čo už má na tomto svete všetkého dosť a už ho nebaví žehliť problémy s mrchou Sharon, tak sa pripletie zámerne (aspoň podľa mňa to bolo schválne) vystresovanému lúpežníkovi do rany, aby pár gramov olova vyriešilo jeho trápenie. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Skupina Smashing Pumpkins v čele s Billy Corganem přispěla do filmu třemi písněmi, které nikdy dřívě nevydali. Jedná se o skladby „Shangra-La", „Sky of Blue" a „Whisper" (Terva)
  • Natáčení probíhalo v okolí města Burnaby v Kanadě. (Terva)

Reklama

Reklama