Reklama

Reklama

Nekonečný víkend

  • Austrálie Long Weekend (více)

Peter s Carlou jsou manželé, kterým to už vůbec neklape. Peter vymyslí, že pojedou na víkend kempovat, přestože by Carla raději letěla na dovolenou do hotelu v Thajsku. Po cestě je slabý signál a Peter se nemůže dovolat svému kamarádovi, který má jet na odlehlou pláž s nimi. Kvůli slabému signálu přestane fungovat i navigace, Peter jede zkratkou, ale na pláž nedorazí, a tak spolu s Carlou přespí v autě. Další den si na místě rozloží stan a utáboří se. Carla se tu nudí, nelíbí se jí tu a chce jet domů. Peter si to užívá, plave ve vodě, surfuje a zastřílí si. Carla zahlédla ve vodě plavat něco velkého a dostala strach, a tak to Peter zastřelil. Manželé neuctívají přírodu – hází odpadky na zem i do moře, jezdí autem přírodou, Petr střílí po zvířatech a poseká živý strom. Zkazí se jim kuře, které chtěli sníst, a pak Petera napadne orlice, zřejmě kvůli vejci, které spadlo ze stromu, a Carla ho rozbije o strom. Vedle Carly proletí šíp a na pláži se objeví mrtvý dugong a zdá se, že se posouvá dopředu. Peter chce další den před odjezdem zkontrolovat, jestli není někde poblíž jeho kamarád, a chce jet na místo, kde viděl jiný vůz. Peter na místě objeví vůz ve vodě s mrtvou dívkou, mrtvou ženu ve stanu a muže oběšeného na stromě. Jedou zpátky sbalit si věci a chtějí odjet, ale nemohou najít svého psa. Peter s Carlou se hádají, a dokonce se poperou. Když jde Peter pejska najít, Carla mu ujede. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Od Jamieho Blankse jsem po excelentním Storm Warning čekal jen to nejlepší. Bohužel ale s výsledkem nijak moc spokojený nejsem. Nehledě na to, že o nějakou pomstu Matky Přírody tu v podstatě vůbec nejde (hrdinům se kvůli přírodě samotné nestane nic jiného, než co bych v reálném životě označil za "docela smůlu, ale žádné velké neštěstí" - Pražáci na Šumavě na tom musí být podobně... :-), je Long Weekend nudné (a to jen 80ti minutové) dějové vakuum, u kterého mě drželo jen očekávání, kdy se jako konečně něco stane, a úžas nad tím, kvůli jakým drobnostem hrdinové vyšilují. Ti jsou vůbec kapitolou sami o sobě - tak nesympatický pár aby člověk pohledal (vzpomněl jsem si na nedávný "taky-ne-tak-úplně-horor" Vinyan...) Jediná věc, která mě na filmu dokázala překvapit, byl závěr - a nutno podotknout, že mě překvapil dost nemile a umocnil tak moje zklamání z filmu. Technicky je to samozřejmě kvalitní a oku lahodící podívaná, ale za to hvězdičky navíc dávat nebudu, to jsem totiž u Blankse považoval za samozřejmost. Nic víc však nenabídnul, takže přes 2* nejdu. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle remake je totálně přes kopírák a já jsem tak po sobě sledoval dva téměř totožný filmy. Tahle novější verze má před tou starší navrch jen ve výběru herců a taky ve výběru lokace. Čekal bych trošku víc vlastních nápadů a invence. Nic z toho tady není a tak je pro mě vítězem o 30 let starší verze. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nebohý Jimbo Caviezel.. Přijal vizáž i charakterové rysy postav Erica Robertse a při kempování na australském pobřeží je tak rozhozen dvěma krávami (z toho jedna je mořská), že ani neví, kde se postavit při autostopu.. Motivy environmentální vendety a narušených partnerských vztahů v poněkud nefunkčním a dramaturgicky odfláknutém podání nadějného autora Storm Warningu. Protinožci umí na poli ozploitationu mnohem lepší věci.. ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Proč? Už když jsem byl připravený film ohodnotit 5*, celé se to tak podělá, jak jsem si to v životě nedokázal představit a teď mi připadá, že i ty 4* jsou moc. Kdyby tu aspoň byl náznak, proč se to všechno děje, ale ne, není tu vůbec nic. Ukázkový typ filmu, od kterého díky veškerému napětí nejdou odtrhnout oči a čekáte na něco, co bohužel nikdy nepříjde. Asi mi ještě nějakou dobu bude vrtat hlavou, z jakého důvodu by někdo na opuštěné pláži táhl v noci mrtvého kapustňáka. Jak jsem celou dobu do toho byl zažraný, po celkem šokujícím a vtipném závěru, ze kterého se asi každý probudí do reality, mi došlo, že vůbec nechápu, co to všechno mělo znamenat. Každopádně dost dobrá schíza ( aby těch záporů nebylo zas moc :-D ) a na druhou stranu, stejně jak ve Storm Warning, se musí režiserovi nechat, že ví naprosto přesně, jakou filmu dodat atmosféru. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na Nekonečném víkendu jsem se pokochal pouze záběry na nádhernou australskou přírodu,nic jiného navíc ale nebylo.Vlastně jsem během celého filmu ani nepochopil,co měli vlastně autoři v úmyslu tímto snad až komorním hororem/dramatem říci a až tady jsem se dočetl,že to vlastně sama matka příroda dala hrdinům nafrak :)...neuvěřitelný blábol.Špatně zpracované,nudně natočené,mizerně zahrané,s malinkatou troškou atmosféry,celkově však ale prostě blábol.Někdo možná bude tvrdit,že jde o originální snímek,mě však celý tento námět přišel strašně uhozený a postavený na hlavu.Nekonečný víkend na mě nezapůsobil ani napětím,ani mysterióznem,ani postupně budovanou atmosférou,prostě ničím,nic pro mě. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v národním parku Wilson v Austrálii. (Terva)
  • Film měl premiéru 9. října 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu Sitges Fantastic. (Terva)

Reklama

Reklama