Reklama

Reklama

13. komnata - Série 2 (2006) (série)


13. komnata Petry Němcové (S02E02)

(epizoda)

Obsahy(1)

Kdo v České republice znal před prosincem roku 2004 jméno Petry Němcové? Spíš než jméno byla známá její tvář, ačkoli mnozí zřejmě ani netušili, že se na ně z obálek nejprestižnějších světových časopisů zaměřených na módu usmívá donedávna obyčejná holka z Karviné. Právě v Karviné ji totiž objevili scouti světové modelingové agentury a během krátké doby se objevila na titulních stranách časopisu Vogue, Sports Illustrated nebo Marie Claire. Petra mohla mít všechno, po čem kdy toužila. Při svém pracovním vytížení se jí navíc poštěstilo nalézt partnera, který jí mohl být často nablízku. Přítel Simon Atlee byl totiž zároveň jejím fotografem. Po dvouletém vztahu se Petra rozhodla Simona překvapit a koupila zájezd do exotického Phúketu v Thajsku. Dovolená o vánočních svátcích roku 2004 se ovšem změnila v horor nejen pro tuto mladou dvojici. Vlna tsunami smetla vše, co jí přišlo do cesty. Zatímco Petře se jakoby zázrakem podařilo přežít ve větvích palmy, kde šest hodin trpěla s rozdrcenou pánví, její přítel, podobně jako na 200 tisíc dalších turistů a domorodců v Thajsku, Indonésii, Srí Lance a dalších ostrovech Indického oceánu, katastrofu nepřežili. Vážně zraněnou Petru objevil v nemocnici až její kamarád z české modelingové agentury. Petra měla obrovské štěstí v neštěstí, protože přežila a z těžkého zranění se uzdravila. Zatímco řada lidí by se uzavřela do sebe a svého smutku, Petra začala bezprostředně po překonání největších problémů přemýšlet o pomoci především dětem v Thajsku, ze kterých se po tsunami staly sirotci.
O tom, jak dokázala překlenout hrůzné vzpomínek na přírodní a následně lidskou katastrofu, hovoří s Petrou Němcovou průvodkyně pořadem Andrea Máslová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak trochu jiný pohled na svět toho pro mnohé „špatného“ modelingu. Petra Němcová, ač ji čeština občas nejde přes pysky, předkládá skutečně lidský příběh, své postoje a takové až „legračně“ čisté názory si dokáže obhájit, ač třeba divák může v lecčems oponovat. Prostě thajským peklem si prošla ona, ona ztratila přítele, ona hodiny přežívala v bolestech s nejen rozdrcenou pánví na palmě, zatímco v okolí utichal dětský pláč. Výpověď bez zbytečných odboček.. ()

fleker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

jedna z mála třináctých komnat, kde měly být veškeré rozhovory zpracovány formou komixových bublin ....pro dnešek buďme shovívaví, oceňme zdravý koňský chrup a věřme že je to jen důsledek jazykové bariéry ()

Reklama

Reklama