Reklama

Reklama

13. komnata - Série 1 (2006) (série)


13. komnata Richarda Müllera (S01E03)

(epizoda)

Obsahy(1)

Průvodce pořadem Jan Lacina charakterizuje zpěváka Richarda Müllera jako křehkou bytost ve velkém těle, člověka, který má všechny hudební ceny, které lze na Slovensku získat. Na vrcholu slávy spadne Müller do drogové závislosti a dalších osobních problémů a složitě se dostává zpátky. Tuto cestu tam a zase zpět se snaží Jan Lacina rekonstruovat a dozvědět se přitom něco více jeho o charismatické a originální osobnosti.
Richard Müller vypráví příběh, jak se jednoho den probudil, zjistil, že s ním nikdo nechce hrát, má čtvrt milionu dluhů a je úplně na dně. Sebral všechny síly, nechal si nahrát hudební podklady a sám objížděl dva roky všechny kouty Čech a Slovenska, aby splatil dluhy a vrátil se na výsluní.
Vracíme se k situaci, která kdysi všechno rozpoutala, do chvíle, kdy se zpěvák svlékl na pódiu ve Zlíně a byl z toho velký skandál. Novinář pouští Müllerovi videozáznam s interview s provokativním vyjádřením o drogách, po němž následovalo trestní stíhání.
Jan Lacina se zpěváka ptá na vztah k otci, slavnému slovenskému herci Vlado Müllerovi. Mluví s ním o rozpadu vlastní rodiny, o tom, jaký je on sám otec. Richard Müller popíše svůj postoj k vlastní diagnóze člověka, který trpí těžkými depresemi.
Všechna tato témata jsou otvírána a především zodpovídána pravdivě, ale zároveň střídmě, úsporně a spíše v náznacích. To nejsilnější a nejvnitřnější je pojmenováno v písních, které dotvářejí prchavé, ale silné okamžiky, kdy zahlédneme, co se skrývá v 13. komnatě zpěvákovy duše. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Bachy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spolu s 13kou Daniela Landy asi jediný, který mi nějak uvízl v paměti. Kdybych měl cyklus hodnotit jako celek, tak dám tři a možná je to i moc, ale tyhle dva kousky byly opravdu povedené ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Život rockera je sex, drogy a rock(and)roll. Život Richarda Mullera je však sex, drogy a zase drogy. Stejně jako z ničeho na vrchol, z vrcholu na dno a ze dna na vrchol. ()

ALchemik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Richarda Müllera mám rád už dlouho, ale jeho komnata mi zůstala tak trochu uzavřená. Ta zpověď mi nepřipadala úplná, cítil jsem tam jisté záseky, nechtěl se svěřit úplně se vším (což je samozřejmě jeho právo). ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama