Reklama

Reklama

13. komnata - Série 1 (2006) (série)


13. komnata Daniela Bárty (S01E17)

(epizoda)

Obsahy(1)

Málokdo z oblasti pop-music je tak univerzálně přijímán veřejností jako zpěvák Daniel Bárta, který sklízí mimořádný úspěch ve svém oboru. Bárta nepatří k těm, kteří by získávali pozornost peripetiemi svého soukromého života více než kvalitním uměleckým výkonem. Přesto má ve své minulosti traumatický bod, o kterém se postupně odhodlával mluvit. Během období, kdy získal popularitu vystupováním v muzikálech, začaly jeho život a práci velmi ovlivňovat drogy neboli "propadl jedům", jak sám říká. Jak už to v takových případech bývá, dlouho si myslel, že má vše pod kontrolou, ale pak mu došlo, že si to jenom namlouvá. Koncert na Silvestra v roce 2000 se pro něj stal symbolickou příležitostí k osobnímu rozhodnutí, že se chce k zážitkům dostávat i za střízliva. Způsob, jakým se od závislosti oprostil, se poněkud liší od příběhů, které jsme dosud v Třinácté komnatě zpracovávali. O tom, jak se mu to podařilo a co k jeho rozhodnutí vedlo s ním hovoří průvodce Jan Lacina. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dan Barta je bezpochyby nadaný, tvorivý človek - umelec. Hudobník, spevák, textár, muzikálový herec, fotograf. Je držiteľom viacerých prestižných ocenení za svoju prácu. Ja osobne som však nikdy nebol vášnivým obdivovateľom jeho tvorby. Nie celkom jej rozumiem. Môj vkus je iný. Avšak až moc dobre rozumiem tomu, čo sa snaží o sebe povedať v tomto dokumente. Myslím, že ho chápem. Moja "13.komnata" má rovnaké meno: Nekľudné srdce. **** ()

Frakira 

všechny recenze uživatele

Co se týká Dana Bárty nejsem zrovna příliš objektivní...ale i tak si troufám tvrdit, že se tahle komnata povedla... ()

pravo

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviem prečo sa v rámci ČSFD práve u tohto cyklu dokumentov rozhodlo pre hodnotenie jednotlivých epizód a nezaviedol sa iba jeden profil pre celý cyklus ako je na ČSFD zvykom u jednotlivých seriálov. Nezdá sa mi, že jednotlivé diely majú natoľko rozličnú filmársky odvedenú prácu a to že každá epizóda ma iné obsadenie je v podstate u dokumentárnych seriálov vcelku bežná vec. Pri prečítaní zopár komentárov som nadobudol pocit, že tu už ani nejde o filmové hodnotenie, ale ide o hodnotenie jednotlivých osôb, ktoré sú hlavnými hrdinami jednotlivých epizód. Samozrejme nemienim míňať svoj čas sledovaním kadejakých polozabudnutých či novoobjavených hviezd českého šoubiznisu a tak často tento seriál nesledujem, ale ak sa objaví osobnosť, ktorú poznám a viem či tuším, že jej osud je zaujímaví, tak si to rád pozriem. Ale pozerať každý týždeň na to akou chorobou či iným trápením musela prejsť nejaká celebrita mi príde dosť odpudzujúce. Ak by som mal uviesť hodnotenie jednotlivých dielov v závislosti od závažnosti tajomstva a osobe, o ktorú ide, tak by som musel použiť celú škálu hodnotenia, ale ako neuzavretý celok, ktorým Česká televízia s koncesionárskych poplatkov iba nafukuje množstvo pôvodného českého dokumentu by som hodnotil maximálne ***. ()

ALchemik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dan Bárta hovořil otevřeně a to se cení. Navíc je to inteligentní člověk, takže svoji tenkrát prekérní situaci dokázal řekněme filosoficky popsat, aniž by to někomu muselo evokovat zpověď feťáka. Alespoň tedy pro mne, který si něčím podobným taky prošel a dlouho hledal cestu ven. ()

Reklama

Reklama