Reklama

Reklama

Zaprášená restaurace v poušti Mojave se stává ve filmu Legie, velice originálním a děsivém zpracování Apokalypsy od režiséra a scenáristy Scotta Stewarta, dějištěm poslední pozemské bitvy. Zatímco se lidstvo samo ničí v záchvatech divoké zuřivosti, chystá se skupinka lidí, uvězněných kdesi v pustině, na poslední zoufalý pokus o odpor. Pomoci se jim dostává od tajemného a mocného cizince. Bob Hanson (Dennis Quaid), majitel odlehlého motorestu se svým partnerem Percym (Charles S. Dutton) nemají o panice, která se po světě šíří, nejmenší tušení a poklidně se dál věnují své práci. Krásná servírka v pokročilém stupni těhotenství, Charlie (Adrianne Palicki), obsluhuje u snídaně Sandru a Howarda, dobře zajištěný pár (Kate Walsh a Jon Tenney) a jejich dospívající dceru Audrey (Willa Holland), kteří tu čekají na to, až jim Bobův syn Jeep (Lucas Black) opraví auto. Když vypadne televize a posléze i telefony, uvědomují si všichni přítomní, že ztratili veškerý kontakt s okolním světem. Zatímco se snaží přijít na to, co se vlastně stalo – zemětřesení? Teroristický útok? - vstoupí do motorestu příjemná stará žena (Jeanette Miller) a objedná si od Charlie steak. Když ho dostane, začne ale po všech přítomných pokřikovat velice šokující hrozby. V několika málo vteřinách odhalí, že disponuje nadlidskou sílou a zaútočí na Howarda, kterého velice vážně zraní. Zoufalé snahy o zajištění lékařské pomoci skončí předčasně poté, co se z motorestu následkem neproniknutelného oblaku hmyzu stane jediné bezpečné místo široko daleko. Zatímco si lidé v něm začínají zvolna uvědomovat vážnost své situace, objevuje se cizinec (Paul Bettany) s celým arzenálem kradených zbraní. Oznámí Charlie, že její nenarozené dítě je poslední nadějí lidstva a že je ochoten udělat cokoliv, jen aby ho ochránil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (762)

Fr 

všechny recenze uživatele

Proč se Bůh hněvá na své děti? Asi je unavený...... Máme tu zajímavej náboženskej úvod. Hmmm – co bude dál? Nudná pasáž, která má za úkol nudit. Keci o ničem ....(ale je jich hodně). Naštěstí přijede babička, která má ráda krvavej steak, drsnou mluvu, místo po horách leze po zdech a jako vedlejšák má hryzání lidí. ZKURVYSYNI !! A jelikož už ani Bible není co bývala, nemá cenu se divit, že je tu většina věcí zvláštních. Scény u kterých se člověk (třeba) v Zombielandu baví tady vypadají divně. Dialogy zajímají asi jen toho kdo je psal a kazí vše dobré. Což je zvuk, solidní napětí v závěru a přehršel akce. Výsledkem je film, u kterého jsem se sice občas dobře bavil, ale finální dojem je na hovno! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Zjistím, jak to vypadá, když se Bůh nasere a je zapotřebí nového Ježíška. 2.) Nevím k čemu je dobrá Bible. 3.) Jsem pravidelným účastníkem v soutěži o nejnudnější dialog. 4.) Mám potřebu zjistit, jaké ,,kérky“ se teď nosí ,,tam nahoře“. 5.) Z jakého důvodu by jsme měli znát proroctví. 6.) Nechápu, proč je důležité milosrdenství a neztratit víru. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** P.S: Milovníky vánoc potěší nejedna vánoční koleda. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Ale Fuj!!! Kdyby Legie měla daleko lepší scénář a jako bonus někoho talentovanějšího za kamerou – dejme tomu třeba Francise Lawrence – mohl by to být opravdu slušně stylový film s armádou andělů stojících proti celému lidstvu s pravým a nefalšovaným apokalyptickým přesahem. Jenže Legie nesplňuje ani jedno z těchto dvou předpokladů. Proč by se tedy měl divák vypravit na Legii? Protože Paul Bettany je tím jediným důvodem, kvůli kterému stojí za to se brodit žumpou pravého nefalšovaného neumětelství po celých sto minut pekelně roztažené stopáže, kdy Scott Stewart vzal osvědčené nápady a vypral je v pracím prášku až se smrskly do několika zajímavých scén, ale zbytek je tvořen neskutečnou dialogovou vatou. Legii nezachraňuje ani posedlá babča či smrtící děti, ani kouřící těhule či Dennis Quaid tvářící se jako by mu někdo ukradl košík s koťátky. Premisa zavřeme skupinu lidí do restaurantu uprostřed pouště a necháme je několik dní obléhat nepřátelskými šiky démonů by možná vystačila na seriálový formát, ale na celovečerák je to proklatě málo. Pokud peklo vypadá takhle, tak já už budu opravdu, ale opravdu hodný. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Námet nebol vôbec zlý, režisér slušne zvládol akčné scény a takisto aj béčková atmosféra mala vo filme svoje miesto. Niektoré scény skutočne stoja za zapamätanie, hudba veľmi dobre formovala horrorové ľakačky a herecká aktivita tiež nebola úplne na bode mrazu. Niekde na opačnom protipóle k týmto veciam však boli aj také dôležité veci ako nekonečné množstvo klišé a smrteľne nudné dialógy, čo zabíjalo veškerú snahu ostatných zúčastnených na tomto experimente. Podobný mix žánrov a námetov v jednom filme je naozaj odvážnym ťahom pre začínajúcich tvorcov a je vidno, že si toho naložili na plecia viac ako mohli uniesť, ale do budúcna držím palce. Nejaká nádej tam snáď je. 65%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem hodně sympatické béčko, ve kterém se už dost nasraný Bůh rozhodne zlikvidovat lidstvo. Naštěstí se ale na naší stranu přidá neskutečně cool Paul Bettany. Je to k neuvěření, ale kdyby mi ještě před pár lety někdo řekl, že uvidím Bettanyho střílet samopalama obouruč a bude přitom vypadat fakt drsně, tak bych se mu asi vysmál. Bettany ale hodně překvapil a je rozhodně největším kladem filmu. Zbytek obsazení s ním nestačí držet krok, i když kromě Lucase Blacka nikdo vyloženě špatně nehraje. Po režisérské stránce je to taky v pohodě. Prvních cca 40 minut nemá chybu, akce je výborná a taky dost brutální a navíc k tomu hrají monumentální chorály. Bohužel v půlce se to docela dost zabrzdí a taková čvrthodinka se tam prokecá a vůbec nic se neděje. Potom se to sice zase rozjede ale pocitu, že ta 15minutovka byla zcela zbytečná a hloupá se nezbavíte. Zvláště když ke konci už to trochu přestane dávat smysl a i přes megabitku andělů jsem si ke konci pomalu klepal na čelo. I tak je to ale celkem příjemný překvapení, které kdyby se trochu prostříhalo mohlo dopadnout ještě o dost lépe. 70% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Od začátku zcela přiznané béčko s relativně slušnými efekty, solidní kontaktní akcí, vtipnými hereckými přehrávačkami a scénářem vytaženým z nejhlubší brakové prdele. Výsledek? Lehké zklamání co do zábavnosti a totální vyšumění do ztracena, na druhou stranu ze strany režiséra jasné pochopení, s čím že má tu čest a atmosfericky více než ucházející. Logické trhliny kažopádně na každém kroku :) Bettany je řezník!!! A Willu Holland chci za ženu! ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • Před příjezdem zmrzlináře zazní na střeše motorestu jméno Rambo, čímž se naráží na stejnojmennou filmovou sérii. (Duoscop)
  • Na tvorbe vizuálnych efektov sa podieľali spoločnosti Great FX, Optic Nerve Studios, SPIN VFX a SPIN West VFX. (Greenpeacak)
  • Většina filmu se natočila v Novém Mexiku v létě 2008. (Chatterer)

Související novinky

Z Camelotu do Města z kostí

Z Camelotu do Města z kostí

01.06.2011

Přestavitel mladého krále Artuše z aktuálního seriálu Camelot Jamie Campbell Bower (foto) si připíše do filmografie další fantasy roli. Zahraje si totiž v adaptaci ságy spisovatelky Cassandry Clare… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

S kolty na upíry

S kolty na upíry

18.12.2008

Tento týden jsme psali výhradně o komiksových adaptacích. Dnes tady pro změnu máme... ehm, komiksovou adaptaci. Korejskou „mangu“ Priest (u nás vyšla jako „Kazatel“ – pozor, nezaměňujte s Preacherem,… (více)

Reklama

Reklama