Reklama

Reklama

Regina (Hepburn) se vrací do Paříže z lyžovačky ve Švýcarsku. Čeká ji ovšem nemilé překvapení. Její manžel je nezvěstný a spolu s ním i všechny peníze, které měli. Do toho se o ni začnou zajímat agenti CIA a další podivíni, kterým jde všem jen o jedinou věc. Dozvědět se, kde jsou peníze. Manžel je totiž za války zpronevěřil. Napětí, žánrové schválnosti, product placement a další komponenty tento film učinily nesmrtelným. Především muzikálový režisér Donen napíná diváky od začátku do konce. Audrey Hepburnové v roztomilém kožíšku a špercích za několik desítek tisíc dolarů jde totiž permanentně o život. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (240)

Caelos 

všechny recenze uživatele

Audrey jako vždy nádherná. Šaráda je výborná v tom, že se jedná o thriller plný špiónů a vrahů, ale zároveň tento styl vlastně paroduje, kupříkladu představení hlavních tří záporáků v kostele jsem se smál, když jsem viděl, kterak jeden z nich zkouší mrtvost píchnutím špendlíkem. Prostě mi to připadá jako komedie u které jsem se pobavil, navíc na Caryho Granta a Audrey Hepburn se prímovně kouká. (8/10) ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Sarada s Audrey Hepburn a Cary Grantem je naprosto dokonaly film. Skvele vystavena krimikomedie s neuveritelne vtipnymi dialogy (nutno videt v puvodnim zneni!!!) a naprosto perfektnimi hereckymi vykony Audrey a Caryho. Doporucuju vsem. Zarucene pobavi a dve hodiny utecou jako voda, protoze ti dva predvadeji na platne herecky koncert s nepochopitelnou lehkosti a samozrejmosti, jakoby byli zamilovanym parem po cely zivot. Bravo, bravissimo! PS: A ano, videl jsem to poprve a ano, bylo to natoceno v roce 1963 a takto me to dokazalo okouzlit. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Poměrně zábavný film, který se ale vyznačuje zejména tím, že je skutečně velmi zamotaný. Jméno postavy zde nehraje skoro žádnou roli, protože je velmi pravděpodobné, že se ve skutečnosti jmenuje jinak, anebo ještě jinak. Cary Grant a Audrey Hepburn si ale skvěle sedli a jejich společný humor je příjemný. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Máte chuť na dobrou konverzační komedii? Žádný problém dialogy jsou v tomto filmu velmi vtipné. Nebo raději lovestory? Audrey Hepburn a Cary Grant jsou spolu náramně roztomilí a pořádně to mezi nimi jiskří. A nebo raději kriminálku? Jistě je tu a pořádně napínavá, kde nikdy nevíte, kdo je ten hodný a kdo to jen předstírá. Akční scény? Černý humor? Překvapivé konce? Paříž? Upřednostňujete dobré herecké výkony? Tak to se vám Šaráda mísící v sobě bravurně několik žánrových stylů, aniž by to narušilo celkový konzistentní tvar celého snímku, bude jistě líbit. Alespoň já se nenudila ani minutu a když už se mi třeba zdálo, že je té romantiky akorát dost, přihodili scénáristé vždy nějakou tu mrtvolu nebo temnější dramaticky vypjatou scénu. Rozhodně doporučuji. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Film, jehož MacGuffinem je 250 000 ostře hledaných "babek", kolem nichž se strhne kolotoč hitchcockovsky černohumorné... ehm šarády. Stanley Donen ze sebe vymačkal opravdu to nejlepší a přinesl snímek, který je nejen efektivně natočený, plný zvratů, překvapení a falešných identit, scenáristicky vybroušený, božsky obsazený i nebývale hudebně zvládnutý, ale hlavně umně pendlující mezi konverzačně-situační komikou s nádechem romantiky a mrazivým thrillerem temných spodních proudů. Že je vám to povědomé? Ano, onen výše utroušený příměr ke géniu mistra Hitche opravdu není jen slepým konstruktem, i když Hitche samotného by námět asi zaujal pramálo. Poklona, pane Donen! ()

Galerie (108)

Zajímavosti (26)

  • Bylo odsouhlaseno, že ve sprchové scéně si Cary Grant (Peter Joshua) může ponechat oblečení vzhledem k tomu, že mu bylo téměř 60 a již neměl tak vypracovanou postavu. (Kulmon)
  • Thomas Chelimsky (Jean-Louis) bol nadabovaný ženou, francúzskou. (TheRoller)

Související novinky

Film Sokolov

Film Sokolov

06.10.2007

Ve dnech 12. - 14. 10. proběhne v Sokolově již 7. ročník festivalu Film Sokolov. Téma letošního ročníku zní - Podraz. V rámci festivalu budete moci v sokolovském Městském domě kultury shlédnout např.… (více)

Reklama

Reklama