Reklama

Reklama

Regina (Hepburn) se vrací do Paříže z lyžovačky ve Švýcarsku. Čeká ji ovšem nemilé překvapení. Její manžel je nezvěstný a spolu s ním i všechny peníze, které měli. Do toho se o ni začnou zajímat agenti CIA a další podivíni, kterým jde všem jen o jedinou věc. Dozvědět se, kde jsou peníze. Manžel je totiž za války zpronevěřil. Napětí, žánrové schválnosti, product placement a další komponenty tento film učinily nesmrtelným. Především muzikálový režisér Donen napíná diváky od začátku do konce. Audrey Hepburnové v roztomilém kožíšku a špercích za několik desítek tisíc dolarů jde totiž permanentně o život. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (240)

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Sarada s Audrey Hepburn a Cary Grantem je naprosto dokonaly film. Skvele vystavena krimikomedie s neuveritelne vtipnymi dialogy (nutno videt v puvodnim zneni!!!) a naprosto perfektnimi hereckymi vykony Audrey a Caryho. Doporucuju vsem. Zarucene pobavi a dve hodiny utecou jako voda, protoze ti dva predvadeji na platne herecky koncert s nepochopitelnou lehkosti a samozrejmosti, jakoby byli zamilovanym parem po cely zivot. Bravo, bravissimo! PS: A ano, videl jsem to poprve a ano, bylo to natoceno v roce 1963 a takto me to dokazalo okouzlit. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Už jenom ti herci, od zavedených stálic jako Audrey Hepburn a Cary Grant (nepamatuji se, kdy jsem naposledy viděl takhle hvězdný pár) až po ty, na které jejich hvězdné chvíle slávy teprve čekaly - později oscaroví pánové Matthau, Coburn a Kennedy. Dalším plusem pak je nepřímá úměra mezi vtipem a napětím, totiž že když ten první začne ustupovat, ihned ho stejnou měrou nahradí ten druhý. A zdejší scéně na pohřbu se svým vtipem může vyrovnat snad jenom pohřeb Grahama Chapmana. P.S. Úvodní titulky za zvuků Manciniho hudby se směle mohou měřit s tou nejlepší prací od Saula Basse. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborná směsice žánrů! Chvíli Vám příde, že se koukáte na romantickou komedie, aby jste v dalším okamžiku zjistili, že jde vynikající špionážní thriller. Škoda, že takovéhle filmy se už v dnešní době netočí :-(. Cary Grant dlouhá léta odmítl vstanout po boku Audrey Hepburn, ale nakonec nabídku přijal a mě nezbývá, než-li mu poděkovat, že se tak rozhodl. Opět jsem se přesvědčil jaká Audrey Hepburn byla jedinečná herečka. Nádherná, charismatická a s nekonečným hereckým talentem. Ale mluvit o herectví Granta a Hepburnové je nošení dříví do lesa. Jak jsem již jendou napsal, škoda, že takovéhle filmy už dnes nikdo nenatočí. Na závěr mi nezbývá než se ztotožnit s názorem, že po celou dobu sledování jsem měl neodbytný pocit, že se jedná o Hitchcockův snímek :)....... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Och, Šarádu prohlašuju svým novým oblíbeným filmem. Pro zjev Audrey Hepburn nenacházím slov, snad v žádném filmu se mi nelíbila víc. Film vyniká skvěle napsanými dialogy, výtvarně nápaditými úvodními titulky a nezapomenutelným závěrem ("Och, miluji tě, Adame, Alexi, Petere, Briane, ať se jmenuješ, jak chceš. Miluji tě. Doufám, že budeme mít hodně synů. Můžeme je pojmenovat po tobě."). Vadil mi snad jen věkový rozdíl mezi dvojicí hlavních postav, bělovlasý Grant mi k Audrey moc nesedl. Ó ano, samozřejmě je to proto, že bych se vedle ní nejraději viděl já, pročež už mlčím. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Muž utopený v posteli? - Nemožné!" Film, jehož název mluví za vše. Šaráda si hraje celou dobu s divákem, který téměř až do konce netuší, kdo je padouch a kdo oběť. Je sice pravda, že kriminální zápletka nebyla až zase tolik neprokouknutelná, na druhé straně však film nabízí řádnou dávku napětí a nenudí. Audrey Hepburn coby žena v nesnázích toužící najít pravdu byla opět úžasná. Chameleonský a rázný Cary Grant k ní tvořil skvělý protipól. Jen mi v tomto případě přišlo, že mezi nimi úplně nefungovala ta správná chemie. Vedle detektivní a romantické linie nabízí Šaráda množství humorně laděných scén a momentů - viz agentošpióni a mrtvoly v pyžamech - jež činí ze snímku nadčasovou záležitost, která dokáže hravě oslovit i současné publikum. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (26)

  • Pasy Charlese Lamperta jsou z následujících zemí v tomto pořadí: Švýcarsko, USA, Chile a Itálie. (Kulmon)
  • Vzhľadom k napätiu, známym hercom a častým dejovým zvratom, veľa ľudí verí, že Charade je film Alfreda Hitchcocka. Ten však nemá s filmom vôbec nič spoločné. Tento zmätok naviedol fanúšikov filmu nazývať ho "najlepší Hitchcockov film, ktorý nenatočil Hitchcock." (TheRoller)

Související novinky

Film Sokolov

Film Sokolov

06.10.2007

Ve dnech 12. - 14. 10. proběhne v Sokolově již 7. ročník festivalu Film Sokolov. Téma letošního ročníku zní - Podraz. V rámci festivalu budete moci v sokolovském Městském domě kultury shlédnout např.… (více)

Reklama

Reklama