Reklama

Reklama

Surfwise

všechny plakáty
Trailer
Dokumentární / Sportovní
USA, 2007, 93 min

Obsahy(1)

Doktor Dorian "Doc" Paskowitz je ve svých pětaosmdesáti letech zřejmě nejstarším surfařem na světě. Se svou ženou Juliette přivedli na svět devět dětí, jež všechny vychovali v jednom obytném karavanu, s nímž jezdili z pláže na pláž. Žádný z jejich potomků nechodil do školy, všichni vyrostli u oceánu, surfovali a žili absolutně nezávisle na materiálním světě. Doug Pray ve svém filmu zjišťuje, co k tomu pana Paskowitze vedlo, čím tento zdánlivě idylický způsob života obohatil jeho děti a co jim naopak vzal. (stromekk)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Doc: "The primitive man had to fight every day not to be hungry. The modern man has to fight every day to be hungry." Bezprostředně po shlédnutí nemůžu posuzovat, jak skvěle filmařsky to bylo zvládnuto. Můžu jenom poděkovat, že jsem mohla někomu takovému nakouknout do hlavy. Izzy: "I shouldn't be here. I've got my autistic son home that's violent and hitting and biting and I shouldn't be here. But I am out of respect for a very special person, you know, my dad who I love and respect and don't understand." Když nad tím tak přemýšlím, tak všechno se točí kolem otce a to je pochopitelné, ale co matka? Zajímalo by mě, co by řekli o ní, kdyby byli požádáni. ()

Reklama

stromekk 

všechny recenze uživatele

Doug Pray nesoudí. Jako nestranný pozorovatel nechává z počátku hlavu rodiny vysvětlovat své pohnutky a později přináší názory jeho dětí, které postupem času vystřízlivěly z romantického snu. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     "I’m not some kind of avant-garde, radical intellectual, I just wanted my kids around me, surfing with me and education be damned!"     Dokumentárny film zaradený medzi 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete, pri sledovaní ktorého mi spadla sánka (žiaľ, v negatívnom zmysle). Vôbec som nechápal, o čo tu ide, neodbytné otázky sa mi vynárali jedna za druhou. To kto je ten debil a odkiaľ sa takéto individua berú (Aha, s prepáčením z Texasu.). Ako môže niekto fungovať podľa takej nahlúplej životnej filozofie a tráviť všetok svoj čas sexovaním ("F*cking to me is a word of God.") a surfovaním? Ako môže byť niekto taký nezodpovedný voči svojim deťom? A prečo dopekla má niekto potrebu o takomto človeku nakrútiť film a postaviť mu tak pomník? Film je plný rozhovorov o ničom a strašne "hlbokomyseľných múdier" a dlho som ho chcel úplne odsúdiť. Našťastie prišli ale aj pomerne zaujímavé pasáže, ktoré opisovali dôsledky daného spôsobu života a také, ktoré sa venovali osudom jednotlivých detí. Tie napokon môj celkový dojem vylepšili, a to aj napriek "dojímavému" rodinnému stretnutiu v závere.     "That would be a great way to die to be eaten by a shark." ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama