Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh napsaný na motivy z románové kroniky „Rok na vsi“ od bratří Mrštíků vypráví o milostném vztahu mezi řádovou sestrou Amátou a ovdovělým rolníkem Kuncem. Proti počestné legalizaci tohoto vztahu se postaví nejen vesnice – pro niž je to porušení tradičně dobových morálních vztahů, ale především představitelé církve a světské vrchnosti. Scénář o sestře Amátě, která se zamiluje a vystoupí z církevního řádu, napsal Antonín Přidal. Do hlavních rolí obsadil režisér Rudolf Tesáček Marcelu Peňázovou a Ladislava Lakomého. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení - tahle inscenace brněnského studia se nečekaně povedla. Kvalitní scénář i zpracování, přesvědčivé herecké výkony. I klasika, když je dobře udělaná, může přinést zajímavý divácký zážitek. Tomuto kousku z TV archivu ani roky nic neubraly. ()

Reklama

quokam 

všechny recenze uživatele

Vyborna inscenace o tvrdosti a malosti feudalismu, ci obecne jakekoliv forne totalitarismu,o kolaboraci, zistnosti a vydiratelnosti, postavena do kontrastu s detskou cistotou, ktera dobre vi, kdo to s ni mysli dobre a kdo ji ma opravdu rad. Ze stejného soudku je i cistota starenky z posledni sceny zastupujici potrebne, stare a nemocne, kteri taktez dobre vi, kdo jim pomaha z uprimnosti sveho srdce a nenechaji si propagandou namluvit cokoliv jineho. V leccem se tedy inscenace podoba Durrenmatove Navsteve stare damy, kde vsak prave rozmer opozice detske a starecke cistoty chybi. V hlavni roli koncentruje pan mistr Lakomy, postava sestry Amaty, byt je titulni, ustupuje zbytecne do pozadi. Nametu by jiste slusela  bohatsi vyprava, ale budme vdecni za kulisy snad az z levnych papindeklovych pohadek, diky kterym k nam mohou proudit i taketo lidske pribehy. Jenom skoda, ze na rozdil od velkostudiovych pozlatek takoveto skvosty sedi v koute jako panenky, ktere marne doufaji, ze budou li dostatecne hodne, dobre a kvalitni, ze si je povrchni doba, divak, najde. 7.5/10. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama