Reklama

Reklama

Herbie Hancock: Possibilities

  • Česko Herbie Hancock (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Uznávaný jazzový pianista Herbie Hancock natočil v roce 2005 album Possibilities: Duets. Tehdy si pozval do studia celou řadu slavných interpretů a společně s nimi nahrávku natočil. U mikrofonu se tak vystřídaly hvězdy jako Sting, Trey Anastacio, John Mayer, Annie Lennox, Christina Aquilera a mnoho dalších. Dokumentární snímek Possibilities zachycuje po dobu osmnácti měsíců vznik tohoto alba a nabízí záběry ze studia, archivní materiály a samozřejmě povinné rozhovory se všemi, kteří se na nahrávce podíleli. (Flopps)

(více)

Recenze (5)

Kivis 

všechny recenze uživatele

Standartně odvedená práce. Žádné přehnané glorifikování legendárního klávesisty, vše střízlivě podané s potřebným odstupem. Díky dokumentu se dostáváme do zákulisí natáčení jedné ze zásadních Herbieho desek. Dozvěděl jsem se pár perliček jak o Herbiem samotném, tak i o dalších interpretech a jednotlivých skladbách. Dostal jsem přesně to, co jsem chtěl, takže poctivé čtyři hvězdy. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hudba za pět, film za tři... H.H. pak jako jedna velká Hvězda... A troška jazzíku - jen se olíznete... ;-} - - - - - (Poprvé viděno za dvou nedělních nocí na ČT2, komentář po druhé části zde jako první - 7.9.2009) ()

Reklama

Aelita 

všechny recenze uživatele

Z diskuse hudebníků: "Když se snažíš zasáhnout nějakou stránku lidského života, je třeba k tomu využit eleganci, krásu, nadhled a důstojnost. Přesně opačně to udělá člověk, který se snaží zasáhnout část lidské osobnosti pomoci síly kvůli získání moci. A v tom to je – nemusí nás trápit, co dělají jiní. Jediné, o co tady jde, je, že každý den stojíš na bitevním poli. Když bojuješ plný zloby, vyvoláš problém, ale když bojuješ s radostí, najdeš řešení." ____ Herbie Hancock: "Skrze svou hudbu jsem pochopil, že neexistuje pouze jediný pohled na svět, že není jen jedna možnost jak se dívat na těžkosti, které nás v životě potkají – těch možností je nekonečně mnoho. Někdy si tento pohled nebo možnost musíme sami vytvořit, ale lidský duch tuto schopnost má." ____ Hudba je v první, druhé a třetí řadě záležitost emocí a duše a teprve pak je to věc rozumu. Ne nadarmo je hudba hned po obrazové složce druhou hlavní složkou filmů, která zásadně ovlivňuje emoční vnímání diváků. Hudba je neverbální sdělení a nápověda působící převážně na úrovni smyslů a podvědomí. Jinak řečeno filmaři využívají hudbu pro vytvoření nálady filmových scén a čím méně si takové ovlivnění divák uvědomuje, tím je víc mistrovská práce režiséra a případného skladatele hudby ke konkrétnímu filmu. ____ Dokument o spolupráci různých hudebníků na albu Hancocka jako lehké a příjemné doplnění k samotnému albu. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Příjemný dokument o velmi významném jazzovém muzikantovi jménem Herbie Hancock. Ten zde nahrává ve studiu se spoustou známých i méně známých kolegů. Osobně se mi nejvíce líbila pasáž s elektronickou hudbou. Je fajn, že i v jeho věku má zájem o tento druh vytváření hudby. Viděno na FilmBox Plus. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

V první řadě překvapení, že je hudební dokument nadabován do češtiny. Velice zajímavé informace ze zákulisí vzniku desky Hancocka a jeho přátel. Hudební ukázky a práce na nich - moc příjemný zážitek. Na 90 minut v této kombinaci moc dlouhé. Z hlediska dokumentu by stačila poloviční doba. A očekával jsem více ucelené hudby. Tvůrci si měli rozmyslet, co hodlají předložit. Jako reklama na nové CD (i když s použitím krásných myšlenek a hudby) nevhodně dlouhé. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Vznik alba byl dokumentován po dobu 18 měsíců. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama