Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletá učnice Zuzka dojíždí do Prahy, kde se učí v oboru „mechanik a seřizovač zemědělských strojů“. Bydlí střídavě na internátě a u rodičů na statku. Doma ji čeká nekonečná práce a ve škole trvalý posměch spolužáků. Teprve v noci, na dívčím internátě, pod peřinou, může žít své sny o lásce. Je tajně a platonicky zamilovaná do herce a zpěváka Jiřího Pavla, o němž ví vše. Vede si výstřižkový deník, do kterého si zaznamenává všechny Pavlovi herecké a zpěvácké úspěchy. Miluje Pavla v televizním seriálu Lékaři bez diplomů, miluje ho v hlavní roli muzikálu Jan Hus. Nutno říci, že jsou to všechno velmi pokleslé kusy, ale to Zuzce, ani jejím kamarádkám z internátu, vůbec nevadí. Jiří Pavel je hezoun a dívky potřebují mužský idol. A pak se jednoho dne Zuzka vypraví na koncert Jiřího Pavla. Zde se dostane nejen do jeho bezprostřední blízkosti, ale náhoda jí přihraje i zpěvákovu navštívenku s jeho adresou a telefonním číslem. Tato maličkost spustí příběh plný nečekaných zvratů a šílených eskapád.

Televizní film Láska In Memoriam je opět přehlídkou pozziovské poetiky, která je nezaměnitelná a kterou si Česká televize hýčká, protože jestli lze něco v televizi označit za „umění“, pak jsou to práce autora, režiséra (a v Lásce In Memoriam nově i hudebníka a textaře) Jaroslava Pozziho. V hlavních rolích uvidíte Tomáše Matonohu a šestnáctiletou Adrianu Neubauerovou. Vedle této "milostné dvojice" uvidíte Sabinu Laurinovou, Jitku Smutnou, Igora Bareše, Aleše Hámu a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

PollyJean 

všechny recenze uživatele

"Televizní film Láska In Memoriam je opět přehlídkou pozziovské poetiky, která je nezaměnitelná a kterou si Česká televize hýčká, protože jestli lze něco v televizi označit za „umění“, pak jsou to práce autora, režiséra (a v Lásce In Memoriam nově i hudebníka a textaře) Jaroslava Pozziho" - ?????????????????????????????????????? A já jsem si myslela že je to parodie.... ()

Chamyl 

všechny recenze uživatele

Jasně, že to je parodie! Parodie na mediální svět, jeho tvůrce i konzumenty, jednu nejmenovanou komerční televizi s jejími veledíly plnými mediální hvězd, které všichni milujeme a nemůžeme bez nich žít. Nebo snad má někdo pocit, že Lucie Benešová rozvalená na gauči a neustále si rozhalující svůj výstřih během "hlavní zpravodajské relace" je míněna vážně?! Všechno je zveličené, přehnané a i z těch nejmenších prdečků bez jakéhokoliv zápachu jsou díky médiím uhněteny obrovské koule s pořádným aroma. Přesně jako v reálu - stupidní nekonečné seriály s umělými rádobyhvězdami, vzdychající fanynky a veřejnost lačnící po každém slově nebo činu těchto celebrit. I když má kolísavé tempo a občas ztrácí dech i vtip, tak i přesto se dá tohle dílko s českou Katie Holmes v hlavní roli vcelku bezbolestně shlédnout. Btw: trochu mi uniká, proč Adriana Neubauerová (která celý film vlastně odtáhne) není uvedená mezi herci, zatímco Jan Kraus (který se zde objeví pouze na několik pikosekund v televizi sám za sebe) ano... ()

Reklama

Pennyzka 

všechny recenze uživatele

Celé to působilo nemastně neslaně. Bylo to zdlouhavé a když už to vypadalo, že přijde konečně konec začala další etapa. Líbil se mi ale moc návrh "kostry" filmu. Taky si myslím, že panem idolem by nemusel být Tomáš Matonoha, ne že by špatně hrál, ale přijde ne-moc krásný pro tuto roli idola (předem se omlouvám za pomluvy). Je to jen kritika...to hezké si nechám pro sebe :) ()

tucnak 

všechny recenze uživatele

Lidi neblbněte! Jakej odpad? Tohle bylo tak zábavný, nápaditý a hlavně trefný! Třeba porada zpravodajství se svym "tu sebevraždu bych vypíchnul", nebo majitelka garsonky s manželem,... Vždyť to byla paráda. Pro mě rozhodně jedno z nejpříjemnějších překvapení měsíce. A kupodivu mě tu bavila i "přece nejsem uplně blbá" Štíbrová :) A mimochodem- to doufám nemyslíte vážně, že byť jen přemýšlíte nad tím, že by to tvůrci brali vážně... No tak! ()

Moly 

všechny recenze uživatele

To je tak ošklivé a hloupé, až je to krásné a vtipné. Tomáš Matonoha jako idol náctiletých? Tomáš Matonoha jako Jan Hus a český Joey Tribbiany? Skvěle jsem se pobavila. Co na tom, že to není žádný skvost české kinematografie. Na DVD bych si to nepůjčila, ale kdyby to dávali zase v neděli večer v televizi, klidně bych se opět podívala. Důležité je, že si tvůrci sami ze sebe dělají legraci, a to se cení. Ostatně, zuby taky. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Film je poděkováním Střední odborné škole Poděbrady. (ČSFD)

Reklama

Reklama