Reklama

Reklama

Ester to rozčísne

  • Austrálie Hey Hey It's Esther Blueburger
Trailer

Australský komediální teenagerský příběh o dívce Esther Blueburgerové, která pochází z židovské rodiny a celý její život je ovlivněn židovskými zvyky a pravidly. Zlom přichází, když poznává dívku Sunni, která je přesně taková, jaká by chtěla být i Esther. Obě dívky se spolu spřátelí a Esther za pomoci své nové kamarádky utíká z domova, aby mohla žít nový pohodový život. Poznává Sunniinu svobodnou a velmi pohodovou maminkou Marry. Esther začne chodit spolu se Sunni na zakázanou veřejnou školu, kde nachází nové kamarádky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

trinan_kop 

všechny recenze uživatele

Dokonale vykreslené fašistické prostredie elitárskej súkromnej školy, perfektne vykreslená psychika názorovo slabého dieťaťa ktoré sa ohýba tým smerom ktorým cíti silnejší impulz a samozrejme výkon Keishy Castle - Hughes. Menej ako 4 dať nejde, pretože síce to navonok vyzerá ako detsko/komediálny film, tak sa v tomto filme skrýva toľko hlbokých myšlienok "že až" :-). ()

Eviator 

všechny recenze uživatele

Takových příběhů o dospívající dívce je mnoho. Zpestřuje to fakt, že se děj odehrává v jižní autrálii a to že divenka je židovka na kterou tlačí její spolužačky. Jinak film se drží klasické línie, kdy se snaží dospívajícího diváka polidštit a vychovat k dobrému, samozřejmě. Viděno na zlínském festivalu 2008. ()

Reklama

lena60 

všechny recenze uživatele

Zlinfest 2008: Typický film pro mládež. Rebelující dívka Esther, spoutaná přísnými pravidly doma i ve škole, se jednoho dne seznámí s nezávislou a pohodovou Sunni. Spolu s ní uniká před každodenními stereotypy a dokonce s její pomocí na pár dní přejde z jedné školy(židovské) na druhou(veřejná). Film pohodový a odpočinkový. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Ano, filmů z podobným příběhem je mraky, přesto mi Ester Blueburger utkvěla v mysli a příjemně v ní hlodala. Film jsem si sehnal samozřejmě kvůli Keishe, a nezklamala... ona je taková přirozená a hodně hraje očima a pohledem. Hodně věcí bylo opravdu hodně velký klišé, nejen, co se týče příběhu, ale i jeho vystavění, střihových sekvencí apod. Zajímavé byly ale hrátky s obrazem, kompozicí... Rozhodně to není žádný odpad a jako odpočinkový film nemohu než doporučit. HUDBA: Guy Gross - vcelku zajímavý hlavní motiv s akordeonem připomene Tiersena. Pro film vzniklo i několik písní s potenciálem stát se u australských teenagerů hity :-) podařená záležitost ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama