Reklama

Reklama

VOD (1)

Victor Mancini je posedlý sexem, ale přitom se musí postarat o svou umírající matku. A to není zas tak snadný úkol, jak se zdá. V chytré černé komedii na motivy románu Chucka Palahniuka hrají Sam Rockwell, Anjelica Huston a Kelly MacDonald.
Film, který režisér Clark Gregg natočil na motivy románu světoznámého prozaika Chucka Palahniuka (Klub rváčů), vás zve na chytrou a vtipnou výpravu do hlubin sexuálního nutkání i k výšinám druhého příchodu Ježíše Krista! Victor Mancini (Sam Rockwell) je závislý na sexu. Kromě podřadné práce v podivném zábavním parku a svádění všeho, co se svést dá, ještě tahá peníze z důvěřivých lidí pomocí podvodu, který ho jednou může připravit o život. Teď nicméně stojí před těžkým úkolem. Aby zachránil svou umírající neurotickou matku (Anjelica Huston), musí přivést do jiného stavu její svůdnou lékařku. Je to úkol, který se snadno řekne, ale hůře plní. Zalknutí - to je škodolibá a zamotaná komedie o dysfunkci, spáse, lásce a libidu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Presne ten typ filmu z kategórie: všetkého veľa škodí. Od začiatku mi to prišlo scenáristický zúfalé. Keď na vás v prvej minúte vybafnú spŕšku slov ako honiť, trtkať, fajčiť vtáka, mušlička, lízanie arašidového masla z kundy... Nuž neviem, to prejde chuť na romantiku asi každého a hlavne – nie je to vôbec vtipné. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Od Zalknutí jsem nic světoborného nečekal a dá se říci, že to asi nikdo. A asi díky tomu jsem pozitivně překvapen, jelikož Choke je taková jiná komedie, jiná romantika. Prostě Clark Gregg vyjel ze zajetých kolejí žánru a vytvořil příjemnou zábavu bez větších hereckých hvězd (krom Rockwella). Smozřejmě šťávu dodává filmu všudypřítomný sexuální podtex, ale kde ten v dnešní době nenajdeme ? ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Necekejte zadnou psycharnu ve stylu Klubu rvacu, ale spis takovou cernou komedii s opravdu originalnim pribehem. Sice tu neni nejakej vyraznejsi dej, ale film je natolik dobre napsanej, ze to nevadi. Navic tu je Sam Rockwell, kterej je pro podobny role naprosto perfektni a tohle mu fakt skvele sedlo. Postava prasaka, kterej pracuje v historicky vesnicce a dela si z toho prdel, vydelava si predstiranim duseni v restauracich, ma dementni matku, ktera si pri kazdy navsteve mysli, ze je nekdo jinej a ostatni pacientky si mysli, ze je vopichal a navic to je sexualni zavislak, kterej vojede kazdou, co potka. Nastesti krome tech duchodkyn, co ho vecne otravujou. No a o tomhle je vlastne celej film, Rockwell bud nekde nejakou suka, trapi se s matkou, dela problemy ve vesnici, nebo se poflakuje s kamosem, sype ze sebe paradni hlasky a pulku filmu si mysli, ze je potomek Jezise. Je to ujety, je to vtipny, je to skvela zabava a je tu paradni konec, ale kniha je stejne lepsi. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Myslím, že nebudu přehánět, když napíšu, že k natočení takové blbosti byla zapotřebí notná dávka odvahy, která se ovšem vyplatila - tedy alespoň mně. Obří podíl na ustálené hladině téměř nepřetržité pobavenosti diváka se musí přiznat především vydrzlému ksichtu Sama Rockwella, ale i roli si vychutnávající Anjelice Huston - pokud je vidíte tak rádi, jako já, máte velkou šanci, že se u "Choke" nezalknete vzteky, naopak, báječně zrelaxujete mysl a možná i tělo :-) ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl, ale Palahniuk je zde nepřehlédnutelný asi jako spodní prádlo vyvěšené v kostele. Je třeba se do toho snímku vkoukat, pak funguje skvěle a není vůbec mělký. Překvapivě dobrá vztahovka, jak rodinná, tak partnerská. A poznámka pro zde působícího Gimpa: opravdu se hlavní postava nezmění? ()

Galerie (50)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení trvalo tři týdny. (gjjm)
  • Ve filmu se objeví autor knižní předlohy Chuck Palahniuk, je to muž, sedící v závěru v letadle vedle Victora. (gjjm)
  • Film byl dokončen pouhé tři dny před prvním promítáním na festivalu Sundance. (gjjm)

Reklama

Reklama