Reklama

Reklama

Výřečný Jack McCall řekne cokoli, jen aby dosáhl svého. Když se ovšem pokusí podvést jednoho duchovního guru, zjistí, že jeho život závisí na kouzelném stromě o tisíci listech… jeden za každé slovo, které mu zbývá. Jack teď musí přestat mluvit a přijít na nějaký nekonvenční způsob komunikace, nebo to má spočítané. (Magic Box)

Videa (17)

Trailer

Recenze (225)

Reverger 

všechny recenze uživatele

Dalo by se to říci i pár slovy. Nač se dlouze rozepisovat. Eddie Murphy je vynikající herec, vážně je, ale bohužel po těch nevděčných rolích, už na to lidi zkrátka zapomínají a neuvědomují si to. Je to tak, ale jak to taky dokázat, když si bereme jednu větší sračku za druhou? Klišé, rádoby komedie, která se i snaží zahrát na city. Bohužel, nic nefunguje tak jak má. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námet perfektný, pointa taktiež, len skôr by som uprednostnil, keby sa film žánrovo uberal skôr dramatickým smerom a nie týmto štýlom. A ani z obsadenia Eddieho Murphyho do hlavnej role nie som zrovna nadšený. Tým pádom vlastne automaticky odpadá možnosť, že by ten film pôsobil nejakým vážnejším dojmom, hoci aspoň v závere konečne prestali tlačiť na pílu toho neznesiteľného "humoru". Ale treba uznať, že zopár scén sa naozaj vydarilo a pôsobili celkom komediálnym dojmom. Ale bohužiaľ, takýto krásny námet nie je stavaný na takéto prevedenie. Podľa mňa práve toto zabilo celé filmové spracovanie inak krásnej idei. ()

Reklama

netWoor 

všechny recenze uživatele

Eddie chce vytěžit maximum z toho co umí nejvíc, nicméně zde se mu to absolutně nepovedlo (jako již mnohokrát od dob BH cop). Vtip jsem nenašel žádný, jeho způsoby obcházení mlčení jsou hloupé a nudné, stejně jako postavy okolo. Možná bych byl ochotný dát druhý bod za tři minuty filmu, kdy trochu zvážní a možná nás donutí se zamyslet, ale jděte na film kvůli třem minutám, není-li tam svlečená nějaká nóbl krasavice ... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Murphyho filmografie nikdy nedisponovala příliš mnoha náročnými snímky, většina se totiž nese v tom nejjednoduším a nejpřímočařejším možném duchu, sloužící vždy jen pro pobavení co nejprimitivnějším způsobem, což ovšem nemyslím tedy jako urážku, naopak, já tenhle typ prostoduchých komedií mám docela rád, když se tedy povedou, a důležité je podotknout, že Murphymu právě toto vychází ve většině těchto jeho počinů. A Tisíc slov je toho snad tím nejvýraznějším důkazem. Totálně plochá, miniaturní, pitomoučká a ultrajednoduchoučká zápletečka, ovšem svižná, nenudící, ve spoustě momentech zábavná, zkrátka nenáročná jednohubka, dělaná pro cílové publikum, které musí být s odvedeným výsledkem pak zcela spokojeno. A tím cílový publikem mám na mysli jen a pouze fanoušky Eddieho Murpyho, který tu odvedl svůj klasický standart, pro který ho jedni milují a druzí nenávidí, já ho mám rád, své ksichty tu házel v jednom kuse, bavil mě a škoda jen, že v tom zůstal dost sám, ostatní jsou totiž dost nevýrazní a mdlý. Tisíc slov je zkrátka taková průměrná, nenudící a neurážející rychlovka, která v sobě nemá ovšem vůbec nic přínosného. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Tisíc slov jsem se hodně těšil. Hlavně proto, že mám Eddieho rád a říkal jsem si, že tenhle film by mohl být trošičku solidnější, než jeho poslední kousky. Taky že je, není to úplně to pravý ořechový. Příběh je dost básničkovej. Celý to má hrozně zvláštní atmosféru. Jakmile ale Eddie přestane mluvit, začne film docela hezky gradovat a za závěr si ty tři hvězdy podle mě zaslouží. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Bel Air v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Přestože natáčení skončilo už v roce 2008, v kinech byl snímek uveden až o 4 roky později. (KucC)

Reklama

Reklama