Reklama

Reklama

Mise smrti

  • USA Mission to Death
všechny plakáty

Obsahy(1)

Válečné drama natočené v roce 1966 nezávislým filmařem Kennethem Richardsonem přináší krvavou realitu bitvy muže proti muži. „Bylo nás deset. Deset amerických vojáků vyslaných do sebevražedné akce. Stalo se to v lednu 1945. Zbývalo už jen pár posledních měsíců krvavých jatek. Války však nekončí posledním vypáleným výstřelem. Stejné to bylo i v naší akci, jejímž cílem bylo zničení nepřátelské radarové stanice kdesi na severu Francie. Od začátku do konce panoval zmatek. Vedli nás zbabělý poručík a seržant toužící po slávě. Nebyli mezi námi žádní hrdinové. Hrdinou se totiž člověk nenarodí, hrdinou se stává a odvaha roste ze zoufalství a z nutnosti. Měli jsme jen jedinou naději: prvek překvapení.“ (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

A tak zase jednou první! No ale není o co stát. Mise smrti - jak zní název filmu - je to především pro diváka... Svým zpracováním i hudebním doprovodem film trošičku připomíná válečné filmy ze čtyřicátých a padesátých let s tím rozdílem, že je barevný. Hned v úvodu se dozvíme, že se nacházíme v lednu 1945 kdesi na severu Francie. Desetičlenná jednotka má zničit německou radarovou stanici... Skupinu vedou dva důstojníci, kteří mezi sebou mají rozpory... A tak skupina jde.. Nastávají dlouhé pasáže plížení mezi smrky, kde z amerických olivových bund a vegetace kolem začnete mít mžitky před očima. Tomu dost napomohl i příšerný obraz, kde si nejsem zcela jist kdo je za to vinen - zda původní materiál, nebo vydavatelství Řiťka video - které DVD pustilo do světa. Ačkoliv se historici shodují, že zima roku 1944 - 1945 byla drsná, naše jednotka jde krajinou letní. Ani stopa po bahně či po sněhu, jen bujná sytě zelená vegetace, křoviny, traviny, listnaté lesy ... To bych fakt takový leden chtěl vidět. První skopčácká hlídka leží rozvalená v okopu, sluní se a nedává majzla... Tam už chyběl jen košík čerstvě natrhaných třešní a bylo by to. Poté co jednotka splní úkol (žádný radar jako v Ryanovi nečekejte, tady se jedná o jakýsi posed..) dojde k rotržce důstojníků zda se vrátit a nebo splnit i úkol za další desetičlenou skupinu, která měla zničit druhý radar a která se nehlásí... Dál spoilerovat nebudu. Jen prozradím, že z německé techniky uvidíme jakési papundeklové náklaďáky a to je vše... Němci jsou neskutečně vtipní, když např. vůz se senem při kontrole civilistů zastavují zvoláním: Ve jménu Führera stát !!! Stopáž má být 76 min. ale jedn dle mého odhadu budete koukat na nejméně 4 hodiny plížení. Takhle prostě ne. Na prstu mne svědí odpad. Kdo tomuhle dal 5 hvězd jak zde vlevo čtu... toho bych nechal odstřelit. Ve jménu nikoliv Führera, ale kvalitních válečných filmů... Jeden granát. * ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Z filmu cítiť nízkorozpočtovosť a absenciu silnejšieho filmového štúdia, ktoré by vedelo do deja priniesť nosnejší príbeh a zápletku. Po niekoľkých hodinách príbeh úplne vyfučí z hlavy. Osamotená misia a vojaci so svojimi egami či slabosťami. Už po chvíli začne film nudiť, aj keď samotné vojnové akcie nie sú vyslovene zlé. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Televizní válečný snímek je takovou malou epizodkou z dob 2. světové války. Na velkofilm si nijak nehraje, přesto válečné scény nejsou úplně zase až tak k zahození. Některá dějství však vzbuzují pocit, že se autor snad zbláznil. Americký voják, který válčí už nějaký ten pátek, z rozklepanýma rukama zastřelí německého vojáka, aby hned poté k němu přiskočil a zoufale nad ním začal truchlit a omlouvat se mu. Válka sice dokázala změnit člověka, ale že až takhle? Mnohé dialogy jsou jen blábolení o ničem, které trvají až moc dlouho na to, abych usoudil, že tohle rozhodně žádná výhra nebude. Byť je snímek televizní, jeho jisté nelogičnosti z něj dělají zcela nedůstojný brak. Těžko usoudit proč tento snímek vlastně vznikl. Kdyby nebyl natočen, mezi válečnými skvosty by rozhodně nijak nechyběl. ()

Reklama

Reklama