Reklama

Reklama

Po automobilové nehodě upadne Arthur do kómatu. Pak musí čelit podivné záhadě: co dělal na oné cestě blízko Cherbourgu? Jedna ze sester v nemocnici zapíše do sešitu znepokojivý výlev nesrozumitelných vět vyvěrajících přímo (z kořenů) jeho nevědomí. Tehdy začíná Arthurův úžasný zážitek; stane se vyšetřovatelem vlastního života. Jsme-li zahlceni traumatem našeho nevědomí, měli bychom opravdu vzpomínky, které nás tíží, odsunout pryč? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Asi jsem to nepochopila ... Celý film si říkám, jak si s takovým námětem Francouzi umí pohrát a podat ho zajímavým a neotřelým způsobem tak, jak to umí jenom oni a pak přijde závěr a já jsem v pr ... háji. Byla jsem zhruba 88 minut svým způsobem ráda, že pobírám veškeré souvislosti, jak a co se s Arthurem děje. Co ve své snaze porazit amnézii prožíval, jak se postupně dopracovával ke znovunalezení svých vzpomínek a dával do kupy poslední dílky jednoho velkého puzzle paměti. Po celý čas jsem si užívala ten odlišný způsob zpracování dramatické zápletky, než je častokrát k vidění u jiných produkcí. Předlohu jsem nečetla, ale jestli je to zakončení příběhu stejné tam jako ve filmu, tak to je masakr. Pokud si ale Richard s Ericem se scénářem hráli a mysleli si, jak je ten neukončený konec vtipný, že je to nějaká ultra zajímavá scénáristická perlička, kdy si divák všechno domyslí ve změti náhodných obrazů rychle jdoucích po sobě, pak se zmýlili. Hodně. Těch posledních pár okamžiků veškerý můj pozitivní dojem z kompletního snímku úplně pokazil a naštval mě. Ale jak říkám ... asi jsem to nepochopila. 2,5* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nakrútené presne tak, ako sa na mysteriózny thriller, kde neviete spoločne s hrdinom, kde je predstava a kde realita, patrí. Postupné skladanie mozaiky do celku, ktorý sa zrejme na konci nezloží, pretože tvorcovia mali po efektnom spracovaní asi dojem, že sú príliš prvoplánoví a ich film je v skutočnosti ťažký art, tak to treba poriadne sťažiť aj divákovi. No a výsledkom je napríklad tunajších 50%, pričom s uzavretejším záverom to mohlo byť aj o 25% vyššie. Každopádne zaujímavé sledovanie a frustrácia z konca ma asi prinúti si tento krátky film pozrieť ešte raz. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ušlo to. Taká príbehová kokotinka pre skromných. Ale čo sú toto za komentáre? "ČESKOSLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA: FILMBOX = 7.3.2013, réžia českého znenia (Saga TV) = ?+Pay-TV PREMIÉRA: FILM+ = 22.10.2014, réžia českého znenia (MAGIC BOX 2013) = VERONIKA VESELÁ". Ti jebe? :D Koho toto zaujíma Kennet "Andersson" ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi mysteriózní…tak jsem zase jednou viděl film, který má po autonehodě pacienta s lokální amnézií a nevyřešeným traumatem z dětství, pěkné, skoro občas lehce hororové obrázky, velmi obratně nasnímanou akci a sympatické herce a velmi čipernou Marion Cotilard. A jak se sluší na francouzský mysteriózní trihller, nemá logický konec, uspokojivé rozuzlení a klidně by mohla být i dvojka…A na tu já koukat nebudu, úplně mi to stačilo. Jak tu psali mnozí přede mnou, film mě bavil a konec mi ho úplně zkazil. Dal jsem 40%...a to jenom kvůli té Marion.. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nádherně a hlavně neotřele budovaná atmosféra a pomalinku odhalované tajemství by spolu tvořily skvělý film. To by ovšem nesměl přijít stupidní konec, který měl zřejmě diváka za každou cenu šokovat. Inu, povedlo se, jsem v šoku a absolutně nechápu, jak někdo může zazdít tak dobrý film takovou pitomostí. Ten, kdo první přišel s nápadem vícenásobných rádobyšokujících zvratů, by měl za trest do konce života sledovat všechny filmy, které se v téhle hlouposti opičí. A zároveň mu přeji dlouhověkost. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama