Reklama

Reklama

Nazi Pop Twins

(TV film)
  • Slovensko Nazi Pop Stars
všechny plakáty
Velká Británie, 2007, 50 min

Režie:

James Quinn

Hrají:

James Quinn
(další profese)

Obsahy(1)

Prussian Blue je kalifornské hudební duo, hrající dle vlastních slov „bílý nacionalistický folk“. Tvoří jej dvojvaječná dvojčata Lynx a Lamb Gaedovy. James Quinn, filmař z Velké Británie, se rozhodl zjistit, jestli tyto dvě nevinné teenagerské tváře skutečně věří tomu, o čem ve většině svých písní zpívají. Materiál pořízený s několika přestávkami v průběhu jednoho roku mimo jiné ukazuje, že obě dívky byly do svých rolí hrdých bělošek vmanipulovány matkou April, oddaně hlásající nadřazenost bílé rasy. April navíc postupně zjišťuje, že Quinn není nakloněn její zvrácené ideologii a rozhodně nehodlá její neonacistické počínání vykreslit v dobrém světle, z čehož plynou průběžně stupňované konflikty. Dokument byl poprvé odvysílán 19.7.2007 na britském Channel 4. (Matty)

(více)

Recenze (5)

Matty 

všechny recenze uživatele

Dobytek ocejchovaný hákenkrajcem - s touhle famílií není cosi v pořádku. Dokumentarista James Quinn strávil rok ve společnosti Gaedeovic rodiny, nechvalně proslulé svými rasistickými názory, ventilovanými do světa skrze dvě roztomilé dcerušky - Lynx a Lamb. Jak vychází najevo, ne ony dvě, ale jejich manipulátorská matka je mozkem dua Prussian Blue (přesněji jeho politicky orientované části). Zaznamenávání politicky nekorektních (spíše notně pošahaných) názorů jejích a jejího otce ("šest Mexičanů za poslední čtyři roky") vyústí v několik střetů s Quinnem, od něhož se mylně očekává propagandistický dokument. Ani závěrečná hádka však nic neřeší a závěr vyšumí kamsi do prázdna, resp. potvrzuje domněnku, že nácek zůstane náckem. Díky mírně videoklipové režii jde velmi koukatelný počin, očividně natočený primárně pro rozšíření obzorů neamerických diváků (sám režisér je Brit), díru do světa neudělá, ale dokáže znepokojit. 70% P.S.: Pěkné závěrečné titulky. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Nudné. 50 minut oblemcávání toho samého stále dokola aniž by se došlo k nějakému závěru...jediné co si člověk z celého dokumentu odnese je vědomí, že v USA se vážně smí všechno a že svoboda slova je víc než obyčejnej selskej rozum...( vražda v USA - doživotí, v ČR - max. 12 let, někdy méně...propagace nacismu v USA - žádný postih, v ČR - pokuta + min. 2 roky možná s podmínkou )...ale líbí se mi názor, že každá ideologie člověka manipuluje, že nejen nacismus je to zlo...50% ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

Zajímavě zpracovaný dokument, jenž jsem shlédl v rámci festivalu "Jeden svět". Není to sice nic světoborného, prostě nalezení vyšinutých extrémistů, žijících kdesi v prdelíkově, ale vcelku zajímavá sonda a rozhodně si myslím, že příběh této rodiny nenechá člověka jentak chladným 75% ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Dokument to není nijak objevný. Že dcery jen papouškují ideologii svých rodičů, bylo logické a zřejmé. Názorová konfrontace s matkou demogožkou také dopadá tak, jak se dalo očekávat. Ale přesto má dokument svůj smysl. Za prvé upozorňuje na to, že bychom neměli vyvíjet exterémní tlak ( a trolling) na dívky, které ještě nemají rozum, to matka by měla být terčem kritiky. Pro Čecha je také zajímavé vidět, jak proti neonacismu vystoupí celá komunita, obyčejní lidé. U nás se obyčejní lidé o nácky nezajímají a lidi, kteří proti nim bojují, háží do stejného pytle. Kéž bychom měli tak vyspělou občanskou společnost, které není lhostejné, když někdo v jejich okolí propaguje nadřazenost bílé rasy. ()

Reklama

Reklama