Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá svobodomyslná dívka už má plné zuby své puritánské a konzervativní rodiny, a tak své příbuzenstvo opouští a chce začít žít úplně nový život. Přidává se k partičce vychovatelů, kteří vedou komunitu mladých delikventů na opuštěné farmě kdesi na severním Islandu. Jsou 70. léta a i vychovatelé jsou ovlivněni touto dobou, kdy "frčí" hippies, hra na sitár a terapie založené na rádoby psychoanalýze. Příchod záhadné mladé dívky postaví na hlavu hluboce zakořeněné přesvědčení vychovatelů, že jakákoli autorita je špatná. Jejich vlastní postavení a morální převaha musí také čelit vzdorovitým mladíkům, které mají v komunitě na starosti. Následně se do pohybu začnou dávat události, které ovlivní životy všech na farmě. (Skandinávský dům) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Zmiu 

všechny recenze uživatele

To, co se děje ve filmu, nemá daleko od skutečnosti. Případy z polepšoven vyšly najevo zrovna v době, kdy se pracovalo na filmu. Tento film bych nazvala takovým islandským Requiem pro panenku. Selhal systém nebo lidi? Kdo vlastně byl posílán na farmy, které měly být polepšovnami? Viníci nebo oběti? Naivní představa mladých vychovatelů o změně systému se setkává s drsnou realitou. ()

Reklama

Galerie (15)

Související novinky

Skandinávský dům v červnu

Skandinávský dům v červnu

30.05.2009

Předtím, než se Skandinávský dům na dobu prázdnin uzavře, budou mít filmoví diváci v Praze i v Brně možnost zhlédnout opět další sérii severských filmů. V Praze se mohou těšit nejprve na islandský… (více)

Reklama

Reklama