Reklama

Reklama

The Tale of How

Animovaný / Krátkometrážní
Jihoafrická republika, 2006, 5 min

Recenze (9)

hippyman 

všechny recenze uživatele

zajímavý muzikálově-operní animák, který byl na můj vkus podivně ponurý, značně ujetý a nepochopitelně useklý. jestli to takhle normálně chodí v JAR, tak teda nevim... 40% ()

Lollirot 

všechny recenze uživatele

There are frightfully happy except when they’re dead. Jak úchvatný poetický skvost! Jedná se o epickou skladbu s poměrně jasným příběhem a tak moc nechápu zdejší výroky o iracionálních a surrealistických výjevech. Děj se odehrává v oblasti Indického oceánu, v pochmurné krajině, kde žije krvelačné monstrum s chapadly jménem Otto, jemuž vyrůstá ze zad strom, jež je domovem pro zvláštní ptáky dodos. Dodos zpívají uklidňující písně, ale chobotnice je hluchá a neslyší je. Král všech dodos sezná, že je čas zachránit si krky a najít nový domov, ale pokus o útěk skončí krveprolitím. Jeden z přeživších pošle v láhvi po moři lístek sos a mnoho dalších zahyne, než připluje na scénu myš Eddy a pomůže jim nastražit past a s chobotnici se vypořádat. Dodos jsou zachráněni a nechají se pomalu unášet na vlnách oceánu i se svou Matkou stromu... Nádherně ponuré a morbidní scenérie, bizarní kresba, prvky industrialismu, velký smysl pro detail a celý zážitek umocněn naléhavou orchestrálně vokální hudbou. Čím víckrát si to pouštím, tím více na mě tenhle krátký počin doléhá. Pure art. Chci víc! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Temné, tajuplné, a tak nějak vždycky je to všecko na stejné brdo, ale když už vzniká nějaký takový kraťas tak hlavně proto aby byl zvláštní a temný a tajuplný jak jsem povídal na začátku. Tenhle je ale až moc takový hnusně zlý a morbidní, že je těžký si chvíli po tom nemyslet bůhví co. Zase je to ale opravdu nádherně zpracované a i když hudba hrající nahání strach stejně jako obrázky, nemůžu si pomoct, něco opravdu důrazného to mělo do sebe. Něco, co jsem v životě neviděl, něco s čím snad nikdy nikdo neexperimentoval, něco co určitě za tu námahu stálo, abych to konečně já na internetu mohl vidět. The Tale of How je zvláštní kraťas, opravdu hodně zvláštní kraťas s ještě zvláštnějším vypravěčem. Když už bych měl nakonec něco dodat, tak snad akorát to, aby se na to divák předtím než na to půjde labilně a taky stabilně připravil. Je to docela maso :) --- 85 % --- ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama