Reklama

Reklama

Klitoris, zapovězená rozkoš

  • Francie Le Clitoris, ce cher inconnu
všechny plakáty
Francie / Dánsko / Austrálie, 2003, 60 min

Recenze (10)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No musím zcela upřímně říct, že tento dokument nestojí za nic. Tak nějak nám představí pohled na ženský ,,poklad" napříč historií. Dále nechá pár možná až feministicky laděných žen o tomto tématu pohovořit a nakonec na nás vyběhne s naprosto stupidním a nijak závratně nepřekvapujícím experimentem. No nevím, jak moc stojí za zhlédnutí dokument, jehož informační hodnota se pohybujeí kolem hodnoty 0. To ať si každý rozhodne sám. Pro mě to byl celkem ztracený čas. * ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Dokument o pokladu, který skrývají ženy ve svém rozkroku, je pojednán humornou formou, kromě rozhovorů s lékaři (až na jedinou výjimku vlastně s lékařkami) a ženami různého věku a národností obsahuje i animované pasáže a hrané sekvence. Rozhodně stojí za zkouknutí, u nás byl uveden na TV Spektrum, ale pravděpodobněji si jej zájemci budou muset hledat na internetu. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Dokument který o titulní části ženské anatomie přináší řadu zajímavých a podnětných informací a souvislostí. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s komentářem, že tento dokument urcite nestoji za pozretie, naopak. Jak v něm bylo řečeno, málokdo o klitorisu ví víc, než že ho mají ženské, a že dotýkat se ho je rajcuje. Navíc, vložené scénky jsou vynikající (přestože jsem jich pár viděl již před tím) a pokud si neumíte představit "typickou feministku", v tomto filmu se pár takových jistě najde.. P.S. Docela rád bych se přihlásil na (jistě) placený výzkum, v němž by mým jediným úkolem bylo mít orgasmus :D ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Neviem pre aku vekovu hranicu je tento dokument urceny, ale za pozretie urcite nestoji...aj ked nazov moze zniet lakavo.nazdar ()

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od přímého přenosu na ČT2 z našeho parlamentu či senátu, kde je k vidění spousta dámských přirození v akci, nabízí tento dokumentík pohled na orgán, který je při správné stimulaci funkční a ještě potěší ()

alambert odpad!

všechny recenze uživatele

1) Představuji vám novou formu antikoncepce: Tento film. 2) Asi první co mě zaujalo, byla feministka v bordó pyžamu, přesvědčující ženy (a evidentně i sama sebe), že vagína není horší než penis, že ženy nejsou méně než muži proto, že nemají penis. Na tom je vidět, jak ona (a domnívám se, že velká část feministek) vůbec přemýšlí, jak sama sebe podceňuje a má potřebu popírat to, co by normálního ani nenapadlo. 3) Dál jsem zpozorněl, když prohlásila něco, jak je zarážející, že tento orgán nemá přezdívky. I to je důkaz její omezenosti, protože i pokud neexistuje v jejím jazyce, je jasné, že se zaměřila jen na něj. V ČJ třeba jsme asi napřed, protože minimálně jednu máme. 4) Ty "historické historky" se mi ani nechce popisovat. Křesťanská kultura prostě byla řádně frigidní, ovšem narozdíl od autorů se domnívám, že oboustranně. 5) Ani stížnost na to, že donedávna neprobíhal výzkum ženské sexuality (respektive průběhu cítění sexuálního aktu), se u mě nesetkala s pochopením. Domnívám se totiž, že ani u mužů. Jediný rozdíl je v tom, že u mužů je průběh prostě vidět, a tak se o něm ví víc. S pokrokem doby a opadnutím tabuizace sexu se to začalo zkoumat i medicínsky. Fajn. Ale kde je problém? 6) Zarazilo mě i to, když tam ta mladá dívka prohlásila, že kluci jejího věku netuší, co je klitoris. Fakt jako nevím. Myslím, že pokud někdo v dnešní době neví, je to jen ojedinělý případ zabedněnosti. I když pominu fakt, že určitý základ se zmíní i ve škole (ne tak ovšem v biologii, spíše v občanských naukách), tak není žádný problém si informace najít na netu. Stačí pokud navštívíte wikipedii a hypertextové odkazy vás provedou takovým množstvím hesel, že se dozvíte snad všechno. 7) Závěrečné psychologické okénko a rady, jakože pokud chcete vzrušit ženu, vyneste odpadky nebo zapomatujte si datum narozenin její matky, mě už vážně dorazily. 8) Neříkám, že v tomto dokumentu nebylo nic zajímavého nebo užitečného. Nevěděl jsem např. jak moc si jsou ženské a mužské pohlavní orgány podobné, taky se myslím vyřešila záhada s bodem G apod.... ale tím, co jsem popsal výše, mě to tak otrávilo, že prostě nemůžu hodnotit jinak. ()

Reklama

Reklama