Reklama

Reklama

Když se na Zemi narodí děťátko a prvně se zasměje, tak se v Hvězdné roklince v Zemi Nezemi narodí víla. Novorozená víla dostane jméno Zvonilka a je předurčena být všeumělkou, která dokáže spravit vše, co je rozbité. Zvonilka si ale svého talentu neváží. Obdivuje totiž víly, které ovládají živly a jako jediné mohou navštívit svět lidí. Její touhu po lidském světě zneužije Větrnice, která ji pošle zkrotit splašené bodláky. Zvonilka přitom neúmyslně zničí všechny přípravy na jaro. Aby vše napravila, tak použije svůj talent a sestrojí stroj na výrobu jara a do jeho obsluhy zapojí všechny obyvatele Hvězdné roklinky. Za odměnu, že zachránila jaro, jí královna Země Nezemě dovolí vypravit se do světa lidí... (TV Nova)

(více)

Recenze (94)

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Celý ten začátek byl pěkně udělaný. Když se dítě poprvé usmněje narodí se víla. No proč ne. Je to první film a předpokládám že tvůrci už dopředu uvažovaly o tom že neude jediný a budou se dělat i pokračování. Vlastně se jen seznamujeme s tím co vlastně víly dělají a o tom že hledat svoji roli ve vílím světě je zřejmně nějak složitější. Jak už vám jednou příroda přidělí nějakou tu schopnost, není moc možnost jak to změnit. Přiznám se že jsem se malinko chytil a tentokrát jsem se díval normálně a nedělal jsem že mně to nebaví. Za to že je to první díl dávám za sebe 2 hvězdy a za prcka 4. To nám dává hezké 3 hvězdy. ()

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

První zvonilka se mi paradoxně líbí nejméně. Nicméně je to pořád super animák. Svět víl je příjemně a mile jednoduchý a žádný velký problém se neřeší dlouho a vše tak pěkně svižně beží dál. Nápady, hudbou i kamerou je film na velmi vysoké úrovni. Vzhledem k tomu, že koukám na animáky s dcerkou tak tohle jako rodinný film můžu jen doporučit. Je to zábava a ztráta času to rozhodně není. 75% ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

První "celovečerní" film ze série o víle Zvonilce ze Země Nezemě. Má (na rozdíl od pokračování) snahu navodit v úvodních titulcích a následující písni trochu mystickou atmosféru, která skvěle sedí k těsně poviktoriánskému Londýnu, a hlas vypravěčky, stejně jako později Anjelicy Huston/Elišky Balzerové v roli královny Clarion tomu velmi výrazně napomáhá, ale jakmile se přesuneme do Hvězdné Roklinky, už je to lehkonohá pohádka se vším všudy. Příběh je o Zvonilčině snaze změnit zaběhnuté pořádky a dostat se do světa lidí, ale také o smíření se se sebou samou jako Všeumělkou. Ale není třeba se obávat, je kolem toho spousta legrace, ze které si ani jako rodiče nebudete chtít tlouct zoufale hlavou o stůl;) Hudba Joela McNeelyho, těžící hlavně z irských motivů, provází celou sérii, a představuje dokonale padnoucí doprovod k těm velmi vkusně dělaným pohyblivým obrázkům, které ukazují osudy Zvonilky a jejích kamarádek. Pravda je, že se s přibývajícími díly nevyhne překrucování až ignorování některých reálií vlastního světa (nejvíc asi dostane zabrat místopis v Tajemství Křídel), ale když víte, jakých nestvůrností jsou u Disneyho až příliš často schopni, nejde o nic zásadního, a nemáte pocit, že by z vás někdo jen dojil peníze. Ode mě 80%. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem viděla první film o Zvonilce, před tím jsem viděla jen další pokračovaní a jiné příběhy, které mě spíše nudili a moc se mi nelíbili, tohle je ale jiný level. Moc jsem se bavila, krásná animace, bylo to kouzelné a i když se mi občas nelíbilo chování Zvonilky, film je velmi povedený a navíc Zvonilka se přeci jen takhle chová v Petru Panovi. Je prostě trochu urážlivější, takže to budu muset skousnout, nicméně mě překvapilo, jak hezká pohádka to je. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Víly jsou strůjci našeho světa. Mají nastarosti jednotlivá roční období a vytvářejí podmínky pro faunu a floru. Víly se rodí při prvním úsměvu malého dítěte a i tak se zrodí hlavní hrdinka, této kouzelné pohádky, Zvonilka. Každá víla má talent, který jí pomůže zařadit se do vílý spolešnosti a jejího životního pracovního zařazení. Zvonilka se dostane do skupiny všeumělek a brzo zjistí, že to není zrovna moc velká výhra. Hlavně ne pro Zvonilku, která by chtěla poznávat svět. Pokouší se proto svůj talent změnit..... Tato pohádka má pěkný grafický styl a padnoucí doprovodnou hudbu. Kouzelné víly by si mohli zamilovat nejen děti, ale i dospělý, kteří mají rádi pěkné příběhy. Za mě 90% :) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Herní společnost Nintendo vydala po uvedení filmu stejnojmennou hru. (Terva)
  • V ČR vydala film na DVD firma FHE s distribučním názvem Zvonilka. (Přitom z Petera Pana ji všichni známe jako Zvoněnku). (honajz)

Reklama

Reklama