Reklama

Reklama

Tokyo Gore Police

(festivalový název)
  • Japonsko Tókjó zankoku keisacu (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Nejlepší členka elitní japonské jednotky "gore police" bojuje proti neustále se objevujícím mutantům a agresivním zrůdám. Ve svém oboru je absolutní špička, téměř neporazitelná. Vše se však zvrátí ve chvíli, kdy se sama stane "nakaženou" a dozví se pravdu o původu nákaz a skutečném charakteru vlastní jednotky. Japonský splatter, kterému není nic svaté. Hektolitry krve, mraky brutalit, fatalit, rozmašírovaných těl, bizardních postav a jedna krásná, na první pohled křehká dívenka uprostřed toho všeho... (Flipnic)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání pramenící z falešného očekávání. Po anotacích typu "chorobný sen západních fanoušků japonské popkultury" a "mutace, amputace, destrukce..." jsem nadšeně zaržál a ihned sosal. Ale nakonec se mi z celého filmu líbily pouze vtipné reklamy, jeho další obsah i jeho forma už nikoliv. Mám rád šílenosti, mám rád bizarnosti, miluju asijské šílenosti a bizarnosti, ale nemám rád šaškárnu, teatrálnost a chaotičnost. A tohle byla v první řadě chaotická a teatrální šaškárna. A nezachránila to ani odtažitě přitažlivá a krásná Eihi Šiina. Jedna hvězda za vizuál, druhá za reklamy. ()

seeker23 

všechny recenze uživatele

Esenciální splatterpunk, opravdu tu neustále stříká červená. Japonský tým přebírá vnějškovou inspiraci 80s cyberpunkem (Záblesky bladerunnerovské stylizace, verhoevenovské TV spoty ve stylu Robocopa či spíš Hvězdné pěchoty, Cronenbergovské biotechnologie...) a spojuje ji s opět jen povrchním přebíráním estetiky krve typické pro gore filmy a typicky béčkovou narací. Naprosto eklektické dílo, které záměrně klouže po mnoha površích a záměrně hraje nefér hru, protože pod těmi tunami bizarních, pečlivě designovaných tvorů a zbraní probleskují momenty typické hlavně pro italské gore filmy (či spíše giallo produkce), které bývají často něčím víc než jen tupou béčkovou zábavou. Tyto momenty se však nikdy nerozehrají dál, naopak se ukáže, jak tenká linka dělá větší hloubku od největšího klišé. Žádné jemné posuny, veškeré stylotvorné prvky jsou použity přespříliš okatě, ovšem je toho tu tolik až to vytváří dojem něčeho víc, byť jediným cílem je bavit a šokovat. Je to poměrně zneklidňující zkušenost. Ten film je mutant, tedy něco, co nespadá do žádné nám známé kategorie. A mezi infantilní nadsázkou a lyrizováním extrémního á la giallo se pohybuje bez jasného klíče. Nesedí srovnání s Tromou, protože (mimo další rozdíly) vše je mnohem pečlivěji uděláno, nesedí ovšem ani srovnání s propracovanými crossžánrovými hybridy typu např. korejského snímku Gwoemul AKA Mutant, protože zde je rozlišení mezi záměrným a nezáměrným téměř znemožněno, což ovšem nejspíš záměr byl. ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

Slabé tri hviezdičky. 2 dávamza ultimtívnu hudbu. 2 za akciu a gore a jednu za zaujímavé nápady mimo násilia (aj keď podrezávajúce sa Japonky v reklame, ktoré vyzívajú divákov nech sa tiež podrežú, lebo je to cute, my až po tom to filme neprišli ako násilie). Bohužial strhávam 2 a pol hviezdy za to, že o bola úplná pičovina. Totálne psycho. Choré mozgy. Kam sa hrabe americké násilnosti. Škoda. Mohlo to byť lepšie. Potenciál neobmedzený. Ale prevedenie obsahuje priveľa chýb. Smola 50%. Film rozhodne pre úzku komunitu psychopatov. Neopodrúčam pre milovníkov Pretty women, Titanicu a Jednoducho Márie. Mohlo by to vážne ohroziť ich zdravie. Idem späť a veľmi by ma zaujímalo, čo sa mi prisní!!!! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Naprosto chápu, že tohle se buď líbí, jestli jde o správné slovo, nebo zkrátka nelíbí. Já jsem si tenhle klasický céčkový japan blázinec užil. Skvělá kamera, báječná hudba, spád a poctivé mechanické efekty, kdy nestačíte pod monitor dávat nové džbery na krev. Spousta skvělých nápadů - šnečí žena, krokodýlí žena, močící kůže a zmutovaný obří penis po předchozím ukousnutí. A to nemluvím o hrůze, když na vás lepá děva začne z prsních bradavek chrlit proudy kyseliny! Barevné ladění dá vzpomenout Argentovým filmům - červená, modrá...a také žlutá. A že i gore se dá natočit poeticky dokládá scéna, kdy z useknutých rukou stříká rudý déšť, zatímco dívka Ruka odchází s rudým deštníčkem nad hlavou - to vše ve zpomalených záběrech za doprovodu chytlavé hudby. Potěšil stylový s/m klub, kde to chvílemi vypadalo jako ve StarWars. A samozřejmě zábavné reklamy - Buď stylový s novým podřezávačem zápěstí! Ač je snímek úsměvný a místy černohumorný, občas zabrnká i na neveselou notu. Smrt si totiž nevybírá, a tak dojde i na dojemné scény. Jinak samozřejmě jedno z nosných témat zní: Pomsta je má! A chvílemi jsem měl pocit, jako bych sledoval Hvězdnou pěchotu, pak zase šílený klip od M. Mansona. Po dlouhé době jsem si zase užil japonský krvák přesně v té podobě, jak to mají mazlíčci rádi. Jen tenhle film není pro každého, spíše pro okrajové publikum. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Hneď od začiatku mi spravila radosť výrazne hororovejšia atmosféra ako pri The Machine Girl. Hlavnej predstaviteľke to ohromne seklo a do úlohy sa výborne hodila. Taká porcia nevidených vecí čo nasledovala sa len tak nevidí. Užívatelia tu toho vypísali dosť no predsa nie všetko. Je tam toho skrátka požehnane a určite chcem pokračovanie. Čo najskôr. Na rade z kategórie gore japonských uleteností je ďalší projekt Yoshihiro Nishimura - Vampire Girl vs. Frankenstein Girl. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o remake Nishimurova staršího filmu Anatomia Extinction z roku 1995. Tokyo Gore Police má však oproti tomuto filmu spoustu úprav a je podstatně delší. (Sesshoumaru)

Reklama

Reklama