Reklama

Reklama

Britská tajná služba je znepokojena, zločinecká auta z celého světa se spojila a plánují kriminální akce. Závodní auto Blesk McQueen se vrací z vítězného tažení po světě zpět do Kardanové Lhoty, aby strávil prázdniny se svým nejlepším přítelem, starým odtahovým autem Burákem, ale i s přítelkyní, sporťákem Sally. Okolnosti ho však přimějí zúčastnit se celosvětového závodu Gran Prix, kde se má rozhodnout o nejrychlejším autě na světě. Na cestě ho doprovází Burák, který se v Tokiu zaplete do mezinárodní špionáže. Stane se z něj tajný agent s důležitým posláním, kterého čeká náročná jízda plná nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Videa (99)

Trailer 1

Recenze (625)

castor 

všechny recenze uživatele

Příběh jedničky? Velmi tradiční, neuvěřitelně předvídatelný, místy hodně nudný a uřvaný. Na dvojku jsem se vůbec netěšil, nakonec spíš náhoda rozhodla, že jsem ho zhlédnul. Chyba to byla. Co na tom, že po technické stránce je pokračování dál prvotřídní podívanou? Auta se „chovají“ jako uřvaná hovada, špionážní zápletka je chatrná, zbytek je ukecaný a odfláknutý. Pixar u mě dlouho nezabodoval. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak ste najväčší macher vo svojom obore, pravidelne deštruujete konkurenciu, rok čo rok prinášate dokonalé príbehy, tak sa stane, že raz trochu musíte poľaviť. Cars 2 aj tak beriem. Ako nutnú spomaľovačku, šliapnutie na brzdu, aby zase nabudúce bolo možné poriadne šliapnuť na plyn. Ale ono to tak zlé nie je, pre mňa bol jediný výraznejší problém v tom, že Cars 2 nezačali tam, kde prvý diel skončil, ale išli vlastnou cestou. Stále je to hravé, vtipné, plné narážok, len sme všetci čakali niečo iné a o stupeň lepšie. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Vôbec ma to neoslnilo. Tiež mám ten pocit, že sa táto rozprávka pre deti moc nehodí. Možno tak pre starších chlapcov, ale tých mladších a dievčatá to moc neoslní. Miestami je dej zbytočne prekombinovaný a celkový dojem sa autori snažili vylepšiť množstvom akcie, avšak zabudli, že všetkého veľa škodí. Vizualizácia bola pekná, ale to je v rámci Pixaroviek už dávno bežný štandard. 50/100 ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Podle místního hodnocení a ohlasů jsem se skoro až děsil toho, co mohl Pixar s druhým dílem Aut vyvést. Ale nic tak hrozného se nestalo. Příběh je sice dost přeplácaný a oproti vidlácké jedničce (což bylo ale obrovské plus) je mnohem megalomanštější. Na druhou stranu ale přináší opět spoustu gagů a český dabing dodává vtipy, které ani sami tvůrci nemohli vymyslet (pověste ho vejš, ať se houpá). Takže slabší pixarovka ano, ale o žádnou tragédii se rozhodně nejedná. 7/10 ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Vzala jsem na tento film dceru dřív než jsem si přečetla recenze. Tuto chybu už neudělám. Co se mi líbilo: určitě 3D zpracování, vtip, animace, grafika. Co se mi nelíbilo a proč bych na něj příště s dcerou nešla je DĚJ ... nemyslím si, že střílečky, špionáže, vybuchování a zabíjení je děj vhodný pro malého diváka ... Tento film bych doporučila lidem od 15 let. V této pohádce mají hlavní roli auta, která mluví, myslí, cítí. Opravdu jsem měla zaječí úmysly, když jsem viděla dceru jak se bojí, že Buráka zabijí apod. Takže shrnuto: podívaná to je ale pro starší diváky, pro děti určitě ne. S jedničkou se to nedá srovnat, ta byla perfektní a bavili jsme se při ní celá rodina. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (51)

  • Během závodu v Anglii lze v hledišti zahlédnout ceduli, podporující závodníka jménem Lassetyre, což je dokaz na režiséra filmu, Johna Lassetera. (HellFire)
  • Automobily Gremlin (John Mainieri) a Pacer (Bradford Lewis), které ve filmu vystupují v záporných rolích (jako tzv. šunky), byla ve skutečnosti velmi úspěšná vozidla prodávaná ve velkých sériích. Vyráběla je společnost AMC v letech 1970-1979. (ajaxx)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Pixar si se ženami nerozumí

Pixar si se ženami nerozumí

20.10.2010

Brenda Chapman (foto), která debutovala Princem Egyptským, měla být první režisérskou pracující pod značkou Pixar. Nakonec k tomu nedojde a produkce studia zůstává „pánskou jízdou“ (nebo spíš… (více)

Reklama

Reklama