Reklama

Reklama

10 Feet

všechny plakáty
Krátkometrážní / Experimentální
USA, 1966, 1 min

Režie:

George Maciunas

Obsahy(1)

Černobílý krátkometrážní film, který je možná na světě vůbec nejkratším filmem. Je to takový sled bílých čísel na černém pozadí. (zdeny99)

Recenze (51)

Djkoma odpad!

všechny recenze uživatele

Každý do říkal, že rané kraťasy Davida Lynche jsou nesmyslné zhovadilosti, měl by si "toho" George Maciunase pustit, aby otočil o 180 stupňů a uznal genialitu Lynche:)). Tohle je čistý odpad,který nemá argumenty a opodstatnění ... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Úžasné, jak dokáže někdo skloubit napětí s odpočinkem. Tento krátký snímek u mě jasně vede. Na to, že vyžadoval mou plnou pozornost a to celých těch 40 vteřin, jsem byl velmi mile potěšen. Problém vídím jen v trochu slabém scénáři. Střih je zde dokonalý. Doporučuji k vidění zde a zároveň jsem si k tomu pustil tohle. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Uniká mi smysl toho co jsem viděla, ale dala jsem tři hvězdičky za tři zhlédnutí za sebou. Za každé zhlédnutí jednu, jelikož jsem se u toho pochichotávala ve snaze zjistit o co jde :-)) ()

Jezinka.Jezinka odpad!

všechny recenze uživatele

Tento dokonalý film jsem zhlédla inspirována nadšením uživatele Segrestor. Díky Bohu, že už je po smrti, myslím Maciunase ne Segrestora. ()

kulyk odpad!

všechny recenze uživatele

Právě jsem zjistil, že onen chlapec s těžkou kompulzivní poruchou spáchal toho umění povícero. Už mi na něj další odkazy neposílejte, přátelé. I můj - zdánlivě nenasytný - masochismus má své mantinely. Proto křičím dohodnuté slůvko ,,banán, banán". Nebo to byl pomeranč? Kurva, to zase bude bolet. Děravá paměť značí, že jeden pak chodí jako kachna. ()

PinokKio odpad!

všechny recenze uživatele

Po kritiky vděčně přijatém 1000 Frames přichází talentovaný George Maciunas s dalším stěžejním dílem, byť lehce lechtivým a ne nepodobným své prvotině, ve kterém dává rázně najevo (alespoň 10x) svůj vztah k tehdejší zkostnatělé konzumní společnosti .. ()

Tom_Lachtan odpad!

všechny recenze uživatele

Opakovaný humor přestává být vtipným a rozhodně to platí i pro alternativní umělce z šedesátých let, kteří se nejspíš při vymýšlení hrozně dobře bavili, ale žel, já je nemůžu náležitě docenit, neb neholduji vpichu chemických látek do žil. A upřímně, asi ani tehdy by mě to nebavilo a to by tam klidně mohl být kosmický jednorožec. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Připomnělo mi to vyšetření perimetrem (zorné pole). Vždy se děsím, že pozdě zmáčknu knoflík...tohle byl opravdu fofr. ()

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Nemaje čas na zbytečně přepálené stopáže, jal jsem se kulturně vyžít během necelé minuty a udělal jsem dobře, děkuji za Vaše nechtěné doporučení, přátelé a nepřátelé. Asi tak do jedenácté vteřiny se film jen tak mírně rozjížděl, ovšem to, co následovalo ve vteřině dvaadvacáté, mě přibušilo do křesla, nemá ani cenu dál pět ódy na excelentní osmatřicátou kundu, to už byl artový multiorgazmus. Za zmínku stojí i překrásné barevné provedení, které mi dokonale vyčistilo sklivec a vylouhovalo sítnici...rohovka je v prdeli zřejmě navždy... Jsa obohacen převelice, jdu žít dál svůj přízemní, primitivní život dementního komprimáta a zvraceje na celé kolo i čtverec, svůj odpad odhazuji v dál. Ááááá, aplaus !!!! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nezvykle krátký Maciunas se vrací ke svému stěžejnímu 1000 frames a předvádí, že umí stejné téma pojmout s daleko větším spádem, byl jsem u vytržení ! Jasných 5 ! ()

Nettrass odpad!

všechny recenze uživatele

Vynikající, ale chtělo by to 3D. Tento nedostižný umělec, dosáhl osvícení ( nemyslím filmu ) a vytvořil umělecký směr zvaný Fluxus. Do česiny volně přeloženo, také jako Fluxus. Tento úžasný směr vznikl kompresí sýrového realismu, který je globálně spojen se základy algebry. Toto úžasné propojení plísňového sýru spolu s kompresí vytváří z díla úžasnou sračku. ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Ďalšia zbytočnosť. Ak niekto natočí 1 film, tak je možné, že ho ohodnotím ako odpad. Ak niekto natočí viac, napríklad tu štyri, tak je skôr možné, že odpadom všetky nebudú, no George Maciunas sa dokázal zapísať do histórie kinematografie úplnými zbytočnosťami, ktoré sa ani za experimenty veľmi považovať nedajú, je to skôr pseudoumenie. Hodnotiť niekoho celú tvorbu ako odpad, tak to sa mi už dávno nestalo a možno ani tak skoro nestane, ak vôbec. Tento človek však dokázal natočiť nezmysly. ()

Reklama

Reklama