Reklama

Reklama

Fred Astaire hraje v tomto titulu autentickou roli módního fotografa (inspirovanou životem kameramana Richarda Avedona), jenž promění Hepburovou v pařížskou modelku. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer

Recenze (101)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Audrey Hepburn můžete nazvat různě, ale směšnou tvářičkou určitě ne. Jakmile se se svým naivním úsměvem, elegantními pohyby a křehkou krásou zjeví ve filmu, ihned projasní den snad každému. Z Funny Face se na diváka valí tehdejší kouzlo atmosféry od začátku do konce a dokonce i ty umělé a místy kýčovité zpívané části do něj zapadly. Jenže u mne je to s muzikály nesmírně těžké, vzhledem k tomu, že si z valné většiny trhám vlasy. Tady tomu není jinak, melodie byly nezajímavé a všechny hudební scény nesmírně unylé. Je to škoda, protože příběh je jinak sladký a miloučký a dnes je takových jako šafránu. Za Paříž a Audrey tedy slabší 3*. A mimochodem.. rozhodně bych si k ní uměla představit lepšího partnera! ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Eh... mám rád muzikály, obdivuju Astairovo taneční mistrovství a miluju Audrey, ale tenhle muzikál mi nenabídl nic, co by aspirovalo na nadprůměrné hodnocení - taneční čísla slušná (dobře, v případě jednoho Fredova a jednoho Audrina výtečná), písně zoufale nechytlavé, příběh nezajímavý až otravný. Co Funny face trochu zachraňuje, je výborná Kay Thompson v roli Maggie, která narozdíl od Audrey kromě tance taky skvěle zpívá. Ano, Audrey je přinejlepším průměrná zpěvačka a jsem tak trochu rád, že ji v My fair lady přezpívali. 60% ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Pohodová muzikálová podívaná, která splnila očekávání. Fred Astaire je dobrý tanečník. To je celkem známá věc. Ale Audrey tu nezůstala o nic pozadu. Její baletní průprava je v tanci snadno pozorovatelná. Taneční čísla tedy moc fajn. S hudbou to je trochu horší. V těch letech přeci vládl světu rock`n`roll. Chuck Berry, Little Richard, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis zpívali svoje největší hity. Kdyby ve filmu zaznělo Hound Dog, tak to na parketu vypadalo trochu živěji. :-) Jednoznačně nejlepší zpěvačka ve filmu je Kay Thomsonová, ačkoli má pouze vedlejší roli. Příjemným zpestřením je krom tanečků a krátkého romantického příběhu i zaměření na exteriér. Režisér se rozhodl nám ukázat v krátkém detailu všechny skvosty Paříže. Dokonce kvůli jednomu krátkému záběru se štáb podíval i do zahrad Versailess. 70% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

V rámci snímků, ve kterých se objevila Audrey Hepburn, je Funny Face lehce nadprůměrným filmařským počinem, který vyniká zejména díky hereckým, tanečním a pěveckým výkonům hlavní trojice - Hepburn, Astaire a Thompson. Příběhově jde sice o prostý film, bez jakékoli hloubky, ale je tak mile podaný a zahraný, že to lze lehce odpustit a hodit za hlavu. Nechybí zde romantika, která je umocněná prostředím Paříže, ani množství hudby a humoru, o který se nejvíce postaral Fred Astaire (a Kay Thompson). Audrey Hepburn je opět úžasná, roztomilá a nadmíru ukecaná (jako její Liza Doolittle). Zkrátka sympatický a všemi barvami laděný film se skvělým obsazením a líbivou hudební stránkou. ()

Cubinho 

všechny recenze uživatele

Jedna velká módní přehlídka, které vládne roztomilá Audrey, jak jinak. Svět modelingu zrovna neobdivuju, navíc film je typickou romancí s Audrey H., která se zamilovává do postaršího pána a nakonec to všechno skončí happy endem - tedy příběh nijak ojedinělý. Ale příjemné zpestření pro sobotní dopoledne k nabuzení ještě příjemnější nálady. P.S. Audrey zde předvádí něco ze svého tanečního talentu - jde vidět, že se v mládí ne nadarmo věnovala baletu. 8/10 ()

Galerie (117)

Zajímavosti (19)

  • Fred Astaire (Dick Avery) hral aj v pôvodne verzii broadwayského muzikálu z roku 1927 so svojou sestrou Adele Astaire. (TheRoller)
  • Teriér Audrey Hepburn (Jo Stockton) sa objavil v košíku počas fotenia scény “Anna Karenina“. (TheRoller)

Reklama

Reklama