Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trojice lidí, kteří se vzájemně neznají a čekají večer na zastávce na příjezd autobusu, se stane svědky události, jež je donutí změnit své dosavadní plány a společně s nimi možná i celý život. Neznámý muž před jejich očima vyloží z auta psa, přiváže ho a ujede. A je jasné, že v zimním chladu by pes nedožil rána. Proto se učitelka Mila, která se ani po roce nevzpamatovala z útoku jednoho ze studentů, strážce z bezpečnostní agentury Celso, jehož rodina se před příchodem nových ratolestí ocitá ve finanční krizi, a studentka hry na violoncello Valeria rozhodnou zvíře zachránit. Není to osud, ale náhoda, že se zde sešly právě tyto tři naprosto odlišné osobnosti. Cosi společného ale přece jen mají – malé životní bolesti, kterým musejí každý den zblízka pohlížet do tváře. Nejen psům totiž náleží psí život. Drama španělské režisérky Judith Colellové obdrželo hned dvě ceny na festivalu Toulouse Cinespaña. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je typické drama s více příběhy najednou. Ale typické ještě nutně neznamená nudné či nenápadité. Naopak, tenhle film patří rozhodně do nadprůměru. V tomto španělském dramatu večer na zastávce čekají na autobus dvě ženy a jeden muž. Jsou svědky hyenismu muže, který v chladném večeru přiváže na ulici psa a odjede. A už se začíná odvíjet příběh muže jménem Celso, který se rozhodl přivést onoho pejska domů a udělat tak radost svému synkovi, zároveň se ale od manželky dovídá, že čekají dvojčata a dá se tušit, že tato rodina má finanční krizi. A když Celso ukradne v zaměstnání zlatý náhrdelník pro manželku a ocitá se bez práce, je o konflikt postaráno. Zcela souměrně se odehrává také příběh violoncellistky Valerie, která bydlí s matkou a má poměr se svým učitelem hudby, který je zároveň ženatý. A právě závazky tohoto muže dávají tušit, v čem bude problém zde. A do třetice sledujeme souměrně příběh učitelky Mily, která se po roce, během kterého se léčila z psychického šoku po napadení studentem, vrací znovu do školství. Má za sousedku osamělou starší paní, která má doma několik opuštěných psů, o které se stará. Tato paní leží sousedům v žaludku, ale Mila je na její straně a i tady je na konflikt zaděláno. Tohle je prostě zajímavé španělské drama o různých životních situacích a o jejich řešení. A ač nakonec všechny tři příběhy skončí tak nějak uspokojivě, přesto ve mne film zanechal silný pocit jakési krutosti života a vůbec veškerého bytí zde na Zemi. Do některé z těchto situací se může dostat každý, a každý to bude určitě řešit svým způsobem. A o tom právě je tento film. Dává nahlížet na život z té horší stránky. U příběhu Celsa jsou ústředním tématem peníze a jejich nedostatek, u příběhu Valerie potom nešťastná zamilovanost a u příběhu Mily surovost a ignorance studentů vůči učiteli a osamělost ve stáří (toto téma tam vnáší ona sousedka Mily). Prostě témata, která některé z nás mohou postihnout také. Takže abych to zkrátil, tohle považuji za jakýsi film ze života a určitě je zajímavě provedený a dost mne zaujal. Jdná se rozhodně o nadprůměrnou záležitost, a proto hodnotím čtyřmi hvězdičkami. ()

Reklama

Drasha 

všechny recenze uživatele

Každodennosť života... No málo trpká, málo výrazná. Ako keby sa autor snažil odovzdať veľké posolstvo, no ono mu vypadlo z rúk skôr, než sa stihlo dostať k divákovi. Ktovie, možno si to len ja zle vysvetľujem.. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama