Reklama

Reklama

13. komnata - Série 2 (2006) (série)


13. komnata Jana Musila (S02E31)

(epizoda)

Obsahy(1)

Honza Musil se vyučil kuchařem číšníkem. Ženil se velice mladý, se ženou se museli dát kvůli svatbě zplnoletit. Narodila se jim dcera. Na vojně však Honza zjistil, že ho přitahují muži. Žena chtěla ještě jedno dítě, měli druhou dceru, ale brzo potom Honza od rodiny odešel ke svému příteli. Později se dostal do rádia, stal se moderátorem a postupně začal být populární díky moderování pořadů pro komerční televize. Na přelomu let 1996 a 1997 se mu v agentuře, ve které pracoval udělalo špatně. Po dlouhé sérii různých vyšetření se zjistilo, že má leukémii a zasažení lymfatických uzlin. Léčení trvalo dlouhé měsíce, sám vzpomíná na období, kdy si myslel, že už to dál nezvládne, zavřel se do sebe, seděl doma, s nikým nechtěl mluvit, promýšlel si, jak se zabije? Že je nebezpečí rakoviny částečně zažehnáno se dozvěděl až v roce 2000. Přesto žije dodnes v obavách a pod kontrolou lékařů.
Překonat strach z nemoci mu pomohli jeho blízcí, vztah k dcerám i podpora bývalé manželky Ivety, s kterou má velmi dobré vztahy. Začal znovu pracovat a byl a je úspěšný, i když se dnes více než moderování věnuje podnikání. O tom, jak se na těžká období svého života dívá dnes, vypráví 13. komnata. Průvodkyní je jeho kolegyně a kamarádka, redaktorka Šárka Kubelková.
Sám Honza Musil o svém životě říká, že se přes všechny zkoušky v životě narodil pod šťastnou hvězdou, která mu vždycky ukáže, kam se vydat, čemu se věnovat, a co pro něj a jeho život bude nejlepší. Největším a prý doživotním dlužníkem bude své bývalé ženě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

petaspur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V případě Honzy Musila se komůrka nevydržela dlouho skrývat, byla odhalena, otevřena a vydala ze sebe zajímavý příběh dvojnásobného otce - homosexuála, který v životě překonal nejeden svízel. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato komnata je velice dojemná. Pan Musil toho prožil opravdu hodně. Musel být tvrdý a bojovný. Musel překonat spoustu překážek. Naštěstí má přátele, kteří ho v nejtěžších chvílích jeho života podrželi a on proto zvítězil. Pocta a palec nahoru pane Musile. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Honza Musil je mi hodně sympatický v pořadech na TV Barrandov (Nebezpečné vztahy, Jak to dopadlo). Proto jsem chtěla znát i jeho osud. Dokument se mi líbil, všechno v něm proběhlo docela přirozeně a nenásilně. Držím panu Musilovi pěsti a přeji hodně zdraví. ()

pfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento cyklus dokumentů (medailonků či profilů) o neřestech či potížích známých osobností hodnotím jako celek, jako projekt. Pravda, některý dokument je lepší než jiný, ovšem to jistě záleží na tom, jak dobrý, špatný, či pestrý příběh si pro nás připravil daný protagonista. [8/1O] Jan Musil: neznám / vadí mi / neutral / mám rád ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Honzu Musila nebudu litovat jen proto, že měl leukémii a v manželství, resp. na vojně přišel na to, že je na kluky. Takových je a mlčí o tom a nikdy se to nedozvíme, takže skutečně nerozumím tomu, proč jemu bychom měli skládat pocty. ()

SuzieS 

všechny recenze uživatele

doted jsem nechapala, jak muze mit dospely homosexual manzelku a deti, Jan Musil mi umoznil se k pochopeni alespon priblizit... ()

Reklama

Reklama