Reklama

Reklama

13. komnata - Série 3 (2007) (série)


13. komnata Richarda Hese (S03E32)

(epizoda)

Obsahy(1)

Richard Hes vystudoval taneční oddělení pražské konzervatoře. Roku 1986 založil soubor Dance company UNO. Byl spolutvůrcem muzikálů jako například West Side Story, Dracula, Monte Christo a Noc na Karlštejně. Vytvořil mnoho televizních a filmových projektů.
Byl úspěšný a bohatý. Dařilo se mu, na co sáhl. Žil společenským životem, objevoval se na večírcích, rád si dal skleničku. Kupoval si drahá auta, pořídil vilu v Praze-Libuši, platil účty všem svým kolegům a začal se postupně propíjet k závislosti, aniž si to uvědomoval. V té době už se mu přátelé a rodina snažili naznačit, že má problém.
Skutečné potíže, které se projevily i v práci, začaly při zkoušení muzikálu Monte Christo. Richard, který byl spolehlivým profesionálem, začal chodit na zkoušky pozdě, podnapilý. Zhoršil se jeho zdravotní stav. Alkohol si začal vybírat svou neúprosnou daň. Richard se proto rozhodl vyhledat pomoc. Nejdříve se chtěl léčit ambulantně. Nebyl ochoten si připustit, že je na tom až tak zle. Pokusy o léčení, střídalo další pití. To trvalo několik let, během kterých se mu rozpadla rodina. Několikrát se probudil na záchytce, aniž věděl, jak se tam dostal, párkrát dokonce v nemocnici. Richard si uvědomil, že jde do tuhého a rozhodl se podstoupit odvykací kůru v léčebně. Napoprvé se to nepovedlo, podruhé byl úspěšnější. Pomohla mu i podpora bývalé ženy, přátelé, jeho práce. Richard si věří, i když ví, že alkohol zdaleka nemá pod kontrolou. "Prošel jsem těžkou alkoholovou závislostí, absolvoval jsem protialkoholickou léčbu, takže tím je můj vztah k alkoholu daný. Dřív mi pomáhal při inspiraci, ale málem i zničil kariéru a život," říká dnes.
Na cestě do jeho třinácté komnaty, o které se rozhodl promluvit, provází diváky redaktorka Šárka Kubelková. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

13. komnatě dochází dech. Alkoholické soužení našeho profláklého choreografa sice možná je zajímavé, ale v rámci pořadu již několikrát viděné. Ovšem mnohem lépe zpracované. Navíc Hes před kamerou nepůsobí ani tak upřímně jako spíše pozérsky a Šárka Kubelková se prezentuje jako amatér myslící si o sobě, že jde na dřeň, byť klouže jen po povrchu. Krom toho rok abstinence není zase tak velký odstup. I to ukazuje na to, že komnata v současné podobě nemá již moc co nabídnout. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s DaViD´82... Richardu Hesovi bylo těžké věřit jediné slůvko. Tahle komnata byla strašně rozdílná od té s Evou Holubovou, která byla také alkoholik... Nedá se to srovnávat... A v roli zpovědníka mi mnohem víc sedí Jana Cieglerová.. ()

pfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento cyklus dokumentů (medailonků či profilů) o neřestech či potížích známých osobností hodnotím jako celek, jako projekt. Pravda, některý dokument je lepší než jiný, ovšem to jistě záleží na tom, jak dobrý, špatný, či pestrý příběh si pro nás připravil daný protagonista. [8/1O] Richard Hes: neznám / vadí mi / neutral / mám rád ()

Reklama

Reklama