Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paní Santa Clausová vypráví příběh o tom, jak se nemocný a unavený Santa rozhodl vzít si roční dovolenou. Když elf Sparky prohlásil, že „je třeba jít s dobou“, Santa Claus (John Goodman) se postavil na odpor. Dostal totiž strach, že vánoční svátky úplně pohltí komerce, protože lidé na skutečný význam Vánoc zapomněli. Rozhodne se tedy, že si vezme rok volno a přestane rozdávat dárky. Dva nejbližší elfové Jingle a Jangle, jimž se se svým trápením svěří, však udělají všechno pro to, aby Santovi dokázali, že se mýlí. Vánoce je přece potřeba zachránit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Uznávam, že tento televízny film nie je zrovna bohviečo, ale keď si ho pozriete počas vianočných sviatkov, tak to nie je až taká katastrofa. Jednoduchý príbeh pre deti o čare Vianoc, tak ako si ho predstavujú našich americkí priatelia. Podobných filmov už boli natočené stovky a tento medzi nimi nijak zvlášť nevyčnieva. Až na to, že hlavnú úlohu si tu zahral John Goodman. Tento všestranný, statný herec sa totiž výborne typologicky hodí na to, aby stvárnil postavu Santa Clausa. Ho! Ho! Ho! Merry Christmas! Veď aké by to už len boli "Vianoce bez Santa Clausa"? ** ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

John Goodman byl jako Santa Claus téměř k nepoznání. Ovšem, to by byl zřejmě každý. Na postavu Santy se hodil opravdu výborně. Osobně Santu k Vánocům nepotřebuju, protože nám dárky pod nastrojený stromek dává někdo úplně jiný. Ale o to tu nejde. Také bohužel zjišťuju, že Vánoce začínají být čím dál tím víc o komerci. Sotva skončí letní prázdniny a obchodníci už začínají zbrojit na Vánoce. Hlavně, aby tržby letěly strmě vzhůru. Kde je to pravé kouzlo Vánoc a atmosféra? ()

Reklama

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film je obyčajná reklama od začiatku po koniec, je to veľmi komerčné a naivné, podľa mňa nie pre deti. Navyše sa tam platí a robí biznis snáď všade, napríklad Santa a jeho spoplatnený mincový ďalekohľad. Komédia v žiadnom prípade, je to otrasné. Kreslené pozadie sa dá prepáčiť, ale ten nezmyselný paradox, kde bojovali modrí a červení alebo inak zima a teplo, to už bol veľký nevkus, toto je celé desné. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

A máme tu další vánoční film, tentokrát se Santa Clausem. Filmů se Santou příliš mnoho není, a tak jsem za každý takový vánoční film rád. Prostě když nemáme filmy s Ježíškem, tak beru za vděk filmy se Santou. A zde navíc Santu docela dobře zvládl známý americký herec John Goodman. Ale teď už ke konkrétnímu hodnocení. Film nemá rozhodně špatnou myšlenku a dějově je docela dobře promyšlený. Je to nenáročný příběh o jednom chlapci, na kterého jeho otec (starosta města) nemá čas a on sice věří na Vánoce, ale nevěří na Santu. A paralelně se odehrává příběh na Severním pólu, kde Santa není spokojen s tím, že z Vánoc jsou komerční svátky. Opravdu se jedná o pohodový vánoční film, který svět Santa Clause ještě rozvíjí o další dvě vtipné postavy, kterými jsou Sněhonos a Teplonos, díky kterým je film o něco vtipnější. Takže abych to nějak pomalu uzavřel. Není to sice vyloženě kvalitní film, co si budeme povídat, na klasiku od Disneyho s Timem Allenem to nemá, ale i přesto Goodman a všichni ostatní herci dělají, co je v jejich silách, a tak výsledek není nikterak špatný, ale ani oslnivý. A občas jsem se i trochu nudil. Ale přesto je to film, který má co nabídnout a pokud vám postava Santy vyloženě nevadí, tak se vám to bude možná i líbit. Když porovnám s ostatními "santovskými" filmy, tak tohle je takový průměr, takže dávám tři hvězdičky. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Adventní film letoška číslo 3 není taková hrůza, jak by se zdálo. John Goodman byla skvělá castingová volba pro Santa Clause a hezky to interpretuje kultovní animák. Ten jsem sice neviděl celý, ale co jsem viděl kousky a různé "Top 10 must see holiday movies" seznamy, tak jsem si jeho kultovnost nějak odvodil. Není to nejlepší film ve vesmíru, ale je to na Youtube a rozhodně se jedná o "kid friendly" film, který děti pobaví a nese sebou i ponaučení. Moje svědomí mi ale nedá, a nemůžu vám to doporučit. Ono je prostě tolik jiných vánočních filmů, které si můžete pustit místo tohoto, že bych se mu i přesto vyhnul ;-) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • John Goodman daboval Santa Clause i v seriálu Futurama (od r.1999). (Cheeker)
  • Natáčelo se v Natchitoches a Shreveportu v Louisianě. (Cheeker)

Reklama

Reklama