Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Samuraj Sakawa je nucen vykonat pravidelnou audienci v hlavním městě Edu. Není to žádný velmož: cestuje pěšky jen se dvěma služebníky, kopiníkem Genpačim a zbabělým Gentou, a všichni tři přespávají po laciných hotelích. Setkávají se tak s řadou lidí z nižších vrstev, včetně sirotka Džira, který se zhlédne v Genpačim. Mezi poutníky se však v přestrojení pohybuje i obávaný lupič Tózaburó. (Ertai)

(více)

Recenze (2)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Je to taková "road movie" o cestě několika lidí, hodně různých, (pěšky) do hlavního města. Jejich osudy se nenásilně spletou, žádné zvláštní tlačení na pilu, a film je úžasný, civilní a prostý, místy vtipný, místy velmi dojemný... Jsem moc potěšen, jak lehce a mistrně Uchida vyprávěl. Řekl bych docela i moderně, zejména jsem si všímal toho, jak propojuje děj v popředí s tím na pozadí (nejen v přeneseném slova smyslu). A nakonec odzbrojující závěr... ()

stub 

všechny recenze uživatele

Jako obvykle prvotřídní práce Tomu Uchidy, vážná, ale oproti normě spíše trochu odlehčená. V hlavní roli "nosiče kopí" si můžeme vychutnat osvěčeného Chieza Kataoku. Příjemný je neotřelý soundtrack spíše evropského typu, který filmu dává jiný nádech, než typická zvuková kulisa žánru (sestávající především z tradičních japonských nástrojů). Podobně jako u Yoto Monogatari je vyznění velmi "lidové", míněno v pozitivním slova smyslu. Hm, poslední dobou musím dávat tolik plných hodnocení, až se bojím, jestli neměknu..:) ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama