Reklama

Reklama

Pro dospívající dívku může být život osamělým místem. Román americké autorky Alicie Erianové Arabka (2005, česky 2007) vypráví o třináctileté Džazaiře, která na matčino přání odchází ke svému rozvedenému otci na předměstí texaského Houstonu. Striktní rodič, pocházející z Libanonu, má své představy o výchově dospívajících dívek a rozhodně mezi ně nepatří nic, co by se týkalo sexu. Zmatená Džazaira se potácí mezi vlastní probouzející se ženskostí, pozorností černého spolužáka a zájmem souseda, který jako rezervista čeká na povolávací rozkaz a v manželství si zjevně moc neužije. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Zase další zajímavý film o dospívání. Hlavní hrdinka (hezká exotická holka) hraje naprosto skvěle, ten zmatek mezi naprostou nevinností, náhlým probuzením hormonů a touhou po poznání neznámého ... a kolem začínají kroužit mlsní kocouři, nejvíc ten ze sousedství a bylo by divné, kdyby se mu to nepodařilo...Trošku mi chybělo, že se nedozvíme téměř nic, co se dívce honí v hlavě, že by to byla jen touha po sexu, to je nepravděpodobné a pak v tomto vyznění i ten kocour (přitom tyhle kocoury, kteří zneužívají děti, ať už holky nebo kluky, bytostně nesnáším) je částečně obětí vyzývavé myšky. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, který zpočátku začíná jako komedie o naivní odstrkované Libanonce, ale postupně z něj stále více mrazí. Nejpříjemnější překvapení za hodně dlouhou dobu. Nechápu, že tento skvost nezískal širší ohlas (ještě nedávno jsem ho vůbec neznal). A ten český název je teda "zhůvěrnost". A teď si (nebojte, jen protentokrát) zahraju na Radka Cihlu: Podobné filmy: Amreeka, Americká krása (tahle podobnost mě napadla ještě předtím, než jsem si všiml, že to je od stejného scénáristy) ()

Reklama

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Tým rychlým posunom od jedného muža k druhému som si myslela, že ide o Biely Oleander v novšom obale, ale nekonalo sa. Pubertálna holka, ktorej každý tlačí do hlavy aká je kráska, potom sa divia prečo toho využíva a za šupkou neviniatka sa nám vyfarbuje. Nie na darmo sa hovorí, podaj niekomu prst a schrastne ti celú ruku. A kontrolovanie postele, ako vystrihnuté zo zlého sna... brrrrr ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Tento snímek mě velmi překvapil. Nic jsem od toho nečekala a dostala jsem drama o sexuálním dospívání dívky, kde hlavní herečka podala velmi slušný výkon a myslím, že o ní ještě uslyšíme. Nejšokující na celém příběhu je, že dívence je pouhých 13 let, když začíná svůj sexuální život. Film si nehraje na mravokárce, nezobrazuje žádné zbytečné emoční výbuchy a spíše nechává diváka, aby si na zobrazené záležitosti udělal vlastní názor. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Tieto dôvernosti sa dajú akceptovať len s veľkým úsilím ( ale film je natočený dobre ). Rozohrať hru o 13-ročnej nymfomanke, ktorá len začína objavovať svoju sexualitu ( tento rozpor je úmyselný ) a pritom sa chová ako svätý za dedinou bez štipky emócie, je síce atraktívny materiál, ale má mnoho úskalí. Úskalie je práve v samoúčelnom chovaní hlavnej predstaviteľky. 3+ ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama