Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Borata a slavný politický komentátor a komik Bill Maher, který se nikterak netají svým názorem, že náboženství je porucha myšlení a brání lidem používat selský rozum, spojili své síly a natočili dokument Religulous (spojení slov „religion“ a „ridiculous“), v kterém navštěvují slavné náboženské destinace, vedou rozhovory s věřícími z různých náboženských skupin a snaží se formou satiry dokázat, že organizované náboženství je zdraví a mozku především smrtelně škodlivé. (kiddo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (533)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tento zvláštny dokument, by mal vidieť každý. Vlastne som si nikdy neuvedomila, aký veľkolepý a premyslený byznys náboženstvo je. Prekvapuje ma však, že sa k téme viery v Boha nevyjadril o strachu, ktorý má na jej vzniku velikánsky podiel. Páčila sa mi interpretácia samozvaného Ježiša, ktorá sa týkala hlasu v hlave, čo občas hovorí k nám všetkým-ako ducha svätého:)) Niečo, ako osobnosť, podvedomie či svedomie? Tým sa rozhodne nezaťažoval! Alebo pasáž o tmavej farbe pokožky u neveriacich a o vyblednutí, ako následku viery v Boha? Diera v srdci, ktorú zaplní len viera...PREBOHA! Musela som sa dobre baviť, inak to nešlo.Ďaľší z dôvodov prečo musím dať plný počet je, že som takých snímkov veľa v živote nevidela a myslím, že sú naozaj veľmi potrebné a snáď aj prospešné, keď padnú na aspoň trochu úrodnú pôdu. Faktom je, že nie najkvalitnejší preklad mi dosť prekážal, ale vďaka mojej priemernej angličtine, ma snáď o veľa neochudil. A pretože humor a nadsádzku dokážem oceniť, zvlášť u vecí, ktoré majú hlavu a pätu, hodnotím 5*mi. Naviac sa mi páčila hudba, ktorá túto malú sebevražednú misiu sprevádzala. Môžem jedine doporučiť. ()

KlárkaS odpad!

všechny recenze uživatele

Je sice pravda, že všude najdete partu magorů, ale přece nepřestanete mít rádi svůj oblíbený sportovní klub kvůli jednomu videu s jeho hloupými hooligans. Udělejte si na náboženství vlastní názor, protože nechat se zmanipulovat názory někoho tak arogantního, jako je Bill Maher, který se snaží zesměšit, nebo co dokonce hůř, nenechat doříct myšlenku zástupců různých věřících, není vůbec fajn. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Bill Maher v podstatě využívá naprosto stejné prostředky jako ti, které likviduje (samotný dokument je neuvěřitelně manipulativně sestříhaný). Je velmi radikální a s velkou částí jeho názorů nesouhlasím. Nicméně sranda je to obrovská a člověku to dá dost námětů k přemýšlení a úvahám. Říká se "všeho s mírou", toho se však v Religulous nedočkáte. 8/10 ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Učinit z tohoto povinnou součást školských osnov, prosím pěkně. Děkuji, Pán Bůh vám to oplatí na dětech. Maher se vyblbnul, sem tam se i na něco přeptal a výsledek byl prakticky vzato předem dán. Svobodný duch s kritickým přístupem k ,,faktům", jedinec schopný dedukce i indukce, si vyrazil na pokec se spirituálními zoufalci. Jak to asi tak mohlo dopadnout. Zjevná imbecilita veškerého opia lidstva vyplyne na povrch nejlépe při srovnání myšlenek člověka, který se dobrovolně zbavil oné berličky věčné naděje s někým, kdo trvá za každou cenu na sebevětších hovadinách, protože jinak by nemohl vydržet onu zodpovědnost absolutní svobody a absenci záchranné čety před nicotou. Jedinou výčitkou bych si dovolil metnout směrem k hlavnímu protagonistovi. Kreacionismus popírá snad až příliš směle, já mám totiž pocit, že souseda nevycizelovala evoluce, alebrž byl stvořen Mufem z produktu hovniválova, mentál přičinlivej, otravnej. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

"Nemluvíme o osobnostech jako jako Matka Tereza, Desmond Tutu nebo Dalajláma. Víme, že to jsou dobří lidé, kteří se snaží předat mírumilovné poselství. Na poli náboženství jsou ale menšinou." (Lerry Charles) Zábavná cesta do hlubin ateistovy duše (o žádný dokument samozřejmě nejde). Škoda těch posledních teatrálně apokalyptických pár minut, které tu srandu obrací proti sobě samé. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Bill Maher je členem „The Reason Project“, charitativní organizace, která se snaží o šíření vědeckých fakt a sekularismu ve společnosti. (kiddo)
  • Maher proslul tím, že o Bohu mluví zásadně jako o „vesmírném taťuldovi“ a o Ježíší jako o „imaginárním příteli“. (kiddo)
  • Bill Maher se nechal slyšet, že považuje náboženství za poruchu myšlení, která lidi odvádí od skutečně podstatných věcí v životě. (Krissty)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama