Reklama

Reklama

Příběh se odehrává ve světě, kde nikdo není schopen lhát. Lidé často pronášejí otevřené a často kruté poznámky, aniž by pomýšleli na následky. Jednoho dne Mark Billison, neúspěšný scénárista průměrného vzhledu i inteligence, který má ve svých čtyřiceti nelichotivé vyhlídky do budoucna, v sobě odhalí schopnost lhát a zjistí, že nepoctivost s sebou přináší růže. Ve světě, kde je každé slovo považováno za absolutní pravdu, si Mark velmi snadno vylže cestu k bohatství a slávě. Jenže lež se také velmi rychle šíří a Markovi se věci rychle vymknou z rukou - lidé totiž některé z jeho příběhů začnou považovat div ne za evangelia. Celý svět najednou visí na každičkém Markově slově - tedy kromě ženy jeho srdce. Co může Mark udělat, aby ji získal? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (483)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Myslenka na svet, kde nikdo neumi lhat a vyuziva to jeden tlustoch, kterej umi, je dokonala a skvele nosna a i kdyz z ni slo vytezit vic, i tak vznikla perfektni komedie. Problem totiz je, ze v momente, kdy vynalezne lhani, tak toho kurevsky zneuziva, ale postupne to spadne do typicky romanticky komedie, akorat s trochu uchylnejma dialogama. Co se tyce hercu, krome spousty slusnejch vedlejsich postav to stoji na Gervaisovi, kterej se na takovouhle roli skvele hodi a paradne si to uziva. Proste i kdyz to mohlo bejt i vtipnejsi a nektery dramatictejsi momenty bych spis oznacil za hluchy mista, prvni rezijni pocin na poli celovecerniho filmu Gervaisovi vysel a ja se tech 100 minut dobre bavil. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Dalo sa z toho vytrieskať oveľa viac, lebo samotný nápad je tak jednoduchý ako aj geniálny. Bohužiaľ je to celé zaobalené v hollywoodskom baliacom papieri a tak je len človeku ľúto, že to Gervais nedotiahol na maximum. Rozhodne ale na oddych poteší, či už scénkami plnými britského humoru (otec hlavnej postavy ide vykradnúť dom), alebo odkazmi na Bibliu. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Zajímavá ústřední premisa... ehm... a to je asi tak všechno, co jsem si z filmu odnesla. Prostředí nějakého no-name města na nudném americkém středozápadě - nuda. Herci hrají to, co jsme od nich viděli už sto a jednou. Scénář je stejně jako lidi z toho alternativního světa, kde neznají lež, naivní. Vlastně chci upozornit na jednu věc, která mě ve filmu neskutečně štvala: postava Jennifer Garner. Je to hloupá, povrchní pipka, co se chce vdát za pohledného chlapíka, aby měla hezké děti. Definice povrchnosti. Ricky Gervais (ačkoli není žádný krasavec) pro ni absolutně jako partner nepřipadá v úvahu, protože by jejich děti byly tlusté a měli pršáky místo nosu. Ruku na srdce, nepřetáhli byste jí přitom po tom kostnatým obličeji pánví? Ale tenhle film s tímhle myšlením operuje jako s něčím jasně daným. Nikdo neřekne: "Ricky, vykašli se na ní, vždyť je to hloupá, povrchní p...pipka!" Škoda, tenhle film si chce dělat srandu z tolika věcí, ale z hloupých a povrchních lidí zrovna ne... ()

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

Tak vám teda řeknu, nejhorší film tohoto roku. Větší blbost jsem už dlouho neviděl. Jsem zcela přesvědčen, že kdybych se narodil do světa, kde se nelže, musela by společnost a hlavně její chování, vypadat úplně jinak. V tomto filmu to vypadá jako by je někdo navedl, třeba před týdnem nebo čtrnácti dny, a donutil je přestat lhát. Společnost bez lží by se musela ubírat úplně jiným směrem. CITÁT : Jest - li mi okamžitě nedáte, bude konec světa !!! Možná se nám scénárista i režisér snaží namluvit, že ten kdo nelže, je tupou a blbec a ten kdo lže, je génius. A já nelžu - ten film je kokotina. PS : Jeden příklad za všechny - Číšník, kterého nebaví jeho práce, by do ní zákonitě nemohl ani nastoupit. Pravda by mu to nedovolila. A takových idiotských keců je tam víc. Černá smrt - odpad - ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Věřím, že ze světa, ve kterém všichni říkají své myšlenky nahlas a nemohou lhát, přičemž jeden osvícený tuto schopnost nabyde a díky ní zbohatne, se dalo vytěžit v komediálním žánru více. Pár světlých chvil a vtipů se našlo, ale jinak je to klasická přihlouplá komedie, která v ničem moc nevyčnívá a na můj vkus zde nebylo ani toho humoru kvantitativně tolik, jak bych doufal. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Před první klapkou, v březnu 2008, založil Ricky Gervais na svých stránkách blog, který provázel fanoušky průběhem natáčení filmu. Stal se tak populárním, že ho Gervais udržel i po natáčení jako svůj osobní blog a píše ho aktivně dodnes. Za týden si ho přečte přes půl milionu lidí. (don corleone)
  • Film se natáčel ve městečku Lowell, ve státě Massachusetts v USA. Kostelík, ve kterém se odehrává svatba, se nachází v Sudbury v Massachusetts. (don corleone)

Související novinky

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Reklama

Reklama