Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chcete vyhrát pět milionů dolarů v nové reality show? Stačí málo. Jen vzít do ruky zbraň, přiložit ji k hlavě, natáhnout kohoutek, stisknout spoušť... a přežít. V hlavních rolích Eva Mendesová a David Krumholtz.  Dobrá reality show je ta, která dokáže diváka pohltit a vyždímat z něj i ty nejvíce utajované emoce, o nichž ani on sám neměl potuchy. Jenže nekonfliktní témata, která by dokázala oslovit stále otrlejší publikum, pomalu docházejí. A proto se ředitelka televize ABN Katy Courbetová a její podřízený, dokumentarista Rex, rozhodnou přijít s natolik drsným nápadem, že před ním celý svět padne na zadek. Jejich nová soutěž se jmenuje Přežij! a její vítěz v ní může získat až pět milionů dolarů. Pokud se toho tedy dožije. Celý projekt totiž není nic jiného než ruská ruleta s nabitou zbraní. Úřady proti uvedení pořadu pochopitelně protestují, Katy dělá, co může, aby je udolala, a Rex všechno zachycuje na kameru, přičemž stejně jako po studiu brouzdá i životy soutěžících a jen s kroucením hlavou poznává, jaké důvody mohou vést člověka k tomu, aby před kamerou dobrovolně vsadil svůj krk. Hlavních rolí se v drsném komediálním dramatu, které v roce 2007 natočil dvěma Oscary oceněný dokumentarista Bill Guttentag, ujali Eva Mendesová a David Krumholtz. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně infantilní záležitost, která si hraje na něco vážného a dospělého. Stačilo vidět jen posledních pár minut. Režisérovi šlo nejspíš o to, aby se jakože divák zamýšlel nad čím dál více agresivnějšími reality show apod, ale vůbec to nefunguje, protože to celé působí extrémně nepřirozeně a absurdně. Čím více se herci na obrazovce tváří vážněji, tím víc k smíchu film je. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Celý film prakticky stojí a padá na tom, aký veľký fanúšik Evy Mendes vlastne si. Ja ju žeriem až príliš, za čo si prirátam body. Až v druhom rade ide všetko ostatné. Bill Guttentag svoje dokumentaristické korene pretavil aj do svojho filmového režijného debutu, čo je cítiť, preto Live! vyzerá ako menší dokumentárny pohľad do zákulisia televíznej exekutívy, resp. snahy jednej kravaťáčky dostať na obrazovky reality-šou ruskej rulety. Snímka tiež vyzerá príliš televízne, nie ako TV film, skôr presne ako ten typ skúšobného pilotného dielu nikdy neodvysielaného seriálu, čo ale vzhľadom k obsahu nevadí. Špatné dielko to vyslovene nie je, no v zásade nemá moc čo ponúknuť. Podpriemer ako vínko, ku ktorému sa paradoxne asi zrejme ešte vrátim. Hviezda z milosti. A spomenul som už Evu Mendes? ()

Reklama

Luukec 

všechny recenze uživatele

I přesto že ten film byl totálně kýčovitej, střih byl otřesnej(dějové linie se nesmyslně prolínali) a kamera se mi taky nelíbila, dokonce asi i herci dostali za ukol hrát jenom na 30%.. A to nemluvím o konci film.. kdy se týpek ve studiu zastřelí, diváci mlčí.. moderátorka oznámí že 6tý týpek taky vyhrál a diváci jásají.. wtf ? tam někdo umře, párm inut zpět vypadali že se věichni rozpláčou a najednou jásají.. témeticky bych to přirovnal k filmu the condemned.. kterej byl natočen skoro stejně.. šlo o sledovanost a nějaká etika šla do ha*zlu.. ()

Amper01 

všechny recenze uživatele

Ve zkratce - velmi silný snímek, který lze vidět ze dvou úhlů: POVRCHNĚ - takoví uživatelé dávají hodnocení nízké. DO HLOUBKY - člověk se při tom zamyslí a uvědomí si hodnotu lidského života. - - - Vyváží peníze hodnotu lidského života? - - - Má člověk právo rozhodovat o tom jak a kdy ukončí svůj život? - - - My (já a ty) ovlivňujeme média sledovaností. Jak hluboce a dalece ale ovlivňují média nás - tebe? - - - Jak moc my sami negativně ovlivňujeme životy jiných? (touhou po kariéře, penězích...) - - - a spousta dalších hlubokých otázek...... ()

demented 

všechny recenze uživatele

Vadí mi celková predpojatosť celého filmu. To si vážen niekto myslí, že by niekto pustil do vysielania reality show, kde si jeden z účastníkov v priamom prenose vystrelí mozog z hlavy? Nie že by to bola myšlienka naivná, ale je aj neskonale stupídna. Každý zo šiestich účastníkov dostane (v príapde že prežije) päť miliónov dolárov. No neviem ako to chodí v Amerike, ale za pol hodinku odjebať 25 mega je podľa mňa trochu prehnané (nech si ratingy stúpajú aj do nebies). Nehovoriac o absurdnosti celej show, kde si súťažiaci stojí na pódiu alá superstar, má priloženú zbraň k hlave a živé publikum ho povzbudzuje :) (ani nechcem pomyslieť na to, čo by sa stalo, keby šťastena vyšla hneď na prvého súťažiaceho :) - o čom by to akože bolo ďalej). Oukej, keď chcete dať na frak celému princípu reality show - budiž. Ale určite sa to dalo spraviť aj trošku inteligentnejším spôsobom ( o dokumentaristickom štýle nehovoriac) pri ktrorom by sa každý druhý neklepal na čelo. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Eva Mendes se na filmu podílela také jako výkonná producentka. (ČSFD)

Reklama

Reklama