Reklama

Reklama

Pátrání po Bismarcku

(TV film)
  • USA Search for battleship Bismarck

Obsahy(1)

"Potopte Bismarck!", ozývalo se, když Bristké námořní síly hledaly v Atlantiku nejsilnější německou loď. Hledání skončilo 27. května 1941 bitvou, při které Bismarck klesl téměř tři míle pod hladinu a vzal s sebou více než 2000 životů. Téměř o půl století později, průzkumník a vědec, Dr. Robert D. Ballard, objevitel Titaniku, pátrá v Atlantském oceánu po slavném Bismarcku. 8. června 1989 objevuje potopenou loď 600 mil od francouzského pobřeží. National Geographic se ohlíží za první a poslední misí Bismarcku a přináší svědectví lidí, kteří přežili onu slavnou bitvu 2. světové války. V kapitole PÁTRÁNÍ PO BISMARCKU pak přináší exkluzivní záběry této pozoruhodné podmořské výpravy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Dnes už poněkud starší dokument z dílny National Geographic o největší německé bitevní lodi druhé světové války - Bismarcku. Dokument je to dost odlišný od těch dnešních. Dnes už se o vraku ví snad všechno, tehdy ale vůbec nic. Snímek pojednává o jeho nalezení a právě to má v sobě to kouzlo. I já cítil to napětí při hledání. Navíc je to celé prokládáno historickým příběhem a výpověďmi tehdy ještě přeživších námořníků. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Zub času ožral nejenom Bismarck odstavený na dně Atlantiku, ale i tento film. Pozornost se mi ale podařilo udržet až do konce, ostatně, vůči katastrofám v podání National Geographic je těžké zůstat netečný. V '89 ještě bylo naživu těch pár šťastných svědků, což je logicky naopak bod pro tento dokument, kdy mám celkem opodstatněnou obavu, že smrtka za těch 21 let udělala svoje, tedy že dokončila své dílo, které se jí nezdařilo dokončit na palubě Bismarcku. ()

Reklama

Reklama