Reklama

Reklama

Uvězněni v čase

Trailer

Héctor a jeho žena Clara se přestěhovali do nového venkovského domu. Jednoho večera Héctorův dalekohled zachytí v blízkém lesíku obraz nahé dívky. Když po tajemném přízraku začne pátrat, je napaden mužem, jehož obličej skrývá zakrvácený obvaz. Na smrt vyděšený nachází útočiště v tajemné budově, která stála v cestě jeho zběsilému útěku nočním lesem. Netuší, že vstoupil do míst, kde se tajně experimentuje s časem. Když se vrací domů, vidí na zahradě svoji ženu a v otevřeném okně... sám sebe. V časové smyčce, do které byl nedopatřením lapen, se roztáčí série katastrof, které budou mít pro jeho další život nedozírné následky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vždy som rozmýšľal nad tým, ako by asi prebiehalo a dopadlo to, ak by som chcel strojom času zmeniť určité okamihy v mojom živote. Tento film mi dal názornú ukážku a zrejme aj odpoveď. Tým pádom, by mal meniť osud človeka v minulosti niekto, kto nieje tým človekom a ani nieje spätý s tým, ktorého osud sa má meniť. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Kvalitní časová zamotávačka, která dobře funguje i přes mix všech možných žánrů včetně hororu. Rozhodně stojí za vidění. Jediný, co mi trochu vadilo, byla snadná předvídatelnost, díky které jsem se ochudil o pár překvapení. (screeny) ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Spoilers, spoilers everywhere! :-D Hm, Nacho si napsal příběh, kterej do sebe logicky skvěle zapadá (samozřejmě když nebereme v potaz samotnej vznik paradoxu), ale nedává smysl. Héctor se na začátku chová jako idiot, jeho schopnost ošetřovat zranění je naprosto fenomenální a ta krásná holčina je nějaká divná. Nesympatickej stupidní Héctor se do cestování časem začne zamotávat a se svým intelektem bůhví jak začne splétat šílený konstrukce, ve kterejch se bez problémů orientuje. Celý to prostě nedává smysl. Holčina se začne bavit někde u silnice v lese se zafáčovaným Héctorem? Neuteče od něj, když je pár metrů od ní jen s nůžkami? A když pak uteče, tak si stoupne kousek opodál, aby ji našel? Asi se taky praštila do hlavy. Celý se to zamotává, několikrát zopakuje a závěr sem už nějak nepobral. Nápad zajímavej, atmosféra super, ale s přibývajícím opakováním toho samýho a překombinováním příběhu sem se začal ukrutně nudit. Hezky se to na sebe vrství, ale předvídatelnost zůstává. A vůbec, poprvé se spousta věcí stala jen aby se stala a příběh se mohl začít odvíjet? Proč tam vůbec poprvý šel, i když si to na sebe tak hezky narafičil? Celej film mi unikala motivace postav dělat to co dělaly. A nakonec tam zůstali všichni tři Héctorové a mrtvola. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Podivná časovka - trochu sci-fi, trochu horor, trochu komedie, trochu drama, ale klíčová jsou první dvě slova: podivná časovka. Pokud rádi přemýšlíte nad tím, zda byla první slepice nebo vejce, budete se tetelit blahem. Já film označím za celkem zajímavý a rovnou vypálím po španělských tvůrcích svou nejtežší argumentační munici, proč "Uvězněni v čase" nedostanou 4*: jsem člověk s vyvinutým estetickým vnímáním (nebo prostě jen povrchní pipka) a trvám na tom, aby do hlavních rolí byli obsazováni chlapi, na které se dá koukat. Neříkám krasavci, ovšem nějaké charisma by měli mít... no tak alespoň odpudiví by neměli být, prostě ať ženská při pohledu na hlavního hrdinu nezfrigidní. Héctor v tomto směru naprosto nevyhovoval mým estetickým nárokům: plešatý, špekatý, chlupatý, s velkým neforemným nosem a bradavicemi, lézemi či jakýmisi melanomy na ksichtu, jako bonus se tenhle chlap pohyboval s grácií bukvice. Zkuste si představit, pánové, že by se například ta ubohá, diskriminovaná zpěvačka Věra Bílá dala na hereckou kariéru a vy na ni museli čučet celou hodinu a půl! Kdo z vás by o takový zážitek stál? No dobrá, přehnala jsem to, představitel Héctora je pohlednější než mnou uvedený příklad, ale můj problém jste pochopili, ne? Vůči hereckému výkonu nemám námitky, jen jsem tomuhle ošklivému pupkatému strejcovi v tesilkách nedržela palce tolik, jak by si třeba zasloužil (nebo taky ne). Mám ještě jednu související výtku a tou je dabing: zvolený hlas se k Héctorovi vůbec nehodil, měl být starší a hlubší. Celkový dojem z filmu není vůbec špatný - nevšední, neprůhledná časovka (byť leckterému divákovi zamotá hlavu, proč se hrdina chová, jak se chová, a jak to vlastně celé mohlo začít... a jak to skončilo?). 68% ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Dosti těžko zpracovatelnému a v poslední době i fádnímu tématu, dalo Španělsko nový rozměr. Vynikající předloha neztratila nic na svém kouzlu při přechodu na filmové plátno. Povedl se nejen hlavní hrdina, jehož charakterová proměna je úžasná nebo místy až hororové pasáže, které díky kameře scény dostaly ten správný thrillerový nádech atmosféry, ale především scénář, bez něhož by se vše ostatní sesypalo jako domeček z karet. Propracování do všech, zde tak důležitých, detailů se povedlo na výbornou a až na pár menších nelogičností vše do sebe krásně zapadalo a dávalo smysl. Jen mi vadilo, že jsem vše odhalil tak brzo, ale to se není čím chlubit, protože jiný postup děje snad ani není možný. 70% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Film měl soutěžní premiéru v roce 2007 na Filmovém festivalu Fantastic v USA. Získal zde hned tři ceny, a to za nejlepší kameru, Cenu poroty a třetí místo v Ceně diváků. (Terva)

Reklama

Reklama