Reklama

Reklama

Lost Tomb of Jesus, The

(TV film)
všechny plakáty

Recenze (6)

M.E.J.L.A. 

všechny recenze uživatele

Spousta domněnek, laciných triků na diváka (viz pořadí, v jakém jsou informace předkládány), sloves v podmiňovacím způsobu a řečnických otázek, na které film nikdy uspokojivě neodpoví. To vše je doplněno neustále udiveným a vzrušeným obličejem pana režiséra. Filmařsky průměrný dokument, pod kterým je jako producent podepsán James Cameron. AFO 2008 ()

salahadin

všechny recenze uživatele

Senzacechtivé dílko, snažící se vydělat velké peníze tím, že předkládá alternativní historii křesťanství. Jmen "Ježíš, syn Josefův" bylo v té době asi tolik, jako dnes je Janů Nováků. Navíc skutečný Ježíš Kristus, pokud by na zemi hrob měl a stále v něm byl, by byl uveden spíše pod jménem Ježíš Nazaretský. A taky tvůrci nepočítali s tím, že kdyby byl Ježíšův hrob známý, jeho učedníci by nemohli hlásat jeho zmrtvýchvstání, neboť by je ihned všichni usvědčili ze lži. To se nestalo a jak se uvádí v Novém Zákoně, byli apoštolové nařčeni z odnesení Kristova těla (Mt 28, 13) a vyslýcháni (Sk 4,1-22; Sk 5, 17-42). ()

Charlizee 

všechny recenze uživatele

Kdyby snímek netočil bláznivý fanatik, byl by výsledek úplně jinde. Látka je to totiž skvělá. Simcha Jakobovici ale nenatočil dokument (jenž má být především neutrální), nýbrž snímek, ve kterém se nás všemi prostředky snaží přesvědčit o historické senzaci a velkoleposti objevu... Štáb mi navíc potvrdil domněnky o americkém intelektu, když někomu tu a tam uklouzla z úst opravdová perla (a v sále to vždy vyvolalo bouři veselí:-)... Po zhlédnutí si říkám - nee!!! takhle vypadají američtí dokumentaristé??? Třetí hvězdičku uděluji za to, že dali tvůrci dostatečný prostor i odpůrcům svých teorií + za to, že jsem se nenudila. Nutno ale podotknout, že za to nemohou tvůrci, ale látka, která mě celkově zajímá... ()

-tHESWINe- 

všechny recenze uživatele

Klasický vymývací "zopakujte nám to ještě jednou" dokument, který si mne však získal skvělou parodií na Clarkovu Vesmírnou Odyseu: "Bože můj, je to plné svatých knih!" (Originál, jež vypustil z úst David Bowman zní: "Oh my god, it's full of stars!") Teď jen nevím zda to brát jako pobavení či jako vykrádačku ... ()

MORION 

všechny recenze uživatele

fajn ako sumar doterajsich poznatkov, ktore jednotlivo uz dlhsiu dobu registrujem. kazdopadne dokument neprinasa nic nove ani objavne, aj ked sa tak snazi tvarit ()

kramatos odpad!

všechny recenze uživatele

Hmm, tato kokotina má asi tak stejnou vypovídací hodnotu, jako když já řeknu že můj předek je Karel IV. Neskutečné toto vydávat za dokument. Cameron zklamal na celé čáře. DOPORUČUJI SHLÉDNOUT REAKCI NA TENTO PASKVIL, KDE SE VYJADŘUJE A NĚKDY I V CELKU NAŠTVANĚ DŮLEŽITÁ ČÁST VĚDÁTORŮ, KTEŘÍ V "DOKUMENTU" ÚČINKUJÍ. ()

Reklama

Reklama