Reklama

Reklama

Let Fénixe

  • Česko Let Phoenixe (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Havarované letadlo uprostřed Sahary. Všichni chtějí přežít. Všichni slouží společné věci, někteří více - někteří méně. Všichni myslí v první řadě na sebe, na své životy, na své ego. Bitva může začít... (TV Prima Cool)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (69)

majo25 

všechny recenze uživatele

Najprv som mal možnosť vidieť novšie spracovanie, ale toto staršie je určite lepšie. Už len tou atmosférou a veľmi zdarilými hereckými výkonmi v podaní vtedajších hereckých hviezd. Atraktívna zápletka, zasadenie a dobre napísané charaktery postáv sa postarajú o zbytok. Aj keď by tomu seklo zkrátenie aspoň o 30 minút. ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Film, který má díky svému věku poutavou atmosféru ale zároveň pomalé tempo. Trosečníci bojují jak s vnějším nebezpečím, tak především sami se (a mezi) sebou. Mistrovsky zahrané nesourodé osobnosti přidávají snímku na věrohodnosti, na druhou stranu je mezi tolika černobílými postavami těžké najít si svého oblíbence, kterému by člověk (ne)přežití fakt přál. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Po delší době film zasluhující právem 5* a to bez jakýchkoliv debat. Filmy o pádech letadel mám hodně rád. Většinou letadla padají do moře a my potom sledujeme, co budou dělat lidi, ktreří přežili a ocitli se na nějakém osamoceném ostrově (Trosečník) a nebo může letadlo spadnout v horách (Přežít). Ale aby spadlo v poušti, tak to jsem ještě neviděl. Tento film je právě o letadlu, jenž spadlo uprostřed pouště. Pád způsobila píšečná bouře. Není to dost originální? Je to sakra originální a na svou dobu až geniální. Pád letadla je dost dobře natočen na to, že je to z roku 1965 klobouk dolů. Film má něco málo přes dvě hodiny a ani na chvíli to nenudí, jelikož sledovat přežití v poušti, když mají ztroskotanci ne moc vody a s níž musí šetřit je vážně strhující. Jenže je to obohaceno i špičkovou rekonstrukci letadla. Chvilka vygradovaného napětí v podobě arabů. A poté výborný konec. Film se odehrává na jednom místě a ani to člověka nenudí, protože stále je na co se koukat. A i kdyby nebylo, tak by se stačilo jen koukat na herce, kteří podali výborné herecké výkony a dokážou hrát pouze očima. James Stewart v roli kapitána byl excelentní. Hardy Krüger coby Heinrich Dorfmann byl jako německý namyšlený konstruktér nezpomenutelný. A další herci, jako třeba známý George Kennedy, byli skvělí. Jsem docela zvědavý, až se podívám na Let Fénixe, který si zarežíroval John Moore po 39 letech od natočení tohoto skvostu. Ale myslím, že to bude blbost. Každopádně tento film je opravdu strhující zážitek! ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pokus o nemožné? Myslíte že to nejde a že se nakonec přeci jen nedočkáte kýženého úspěchu? To jste asi neviděli tento film vysílaný dnes 12.07. 2008 na TV-Prima. Na Aldricha však jen průměr, viděl jsem lepší ale díky zajímavé scenerii, pěkným exteriérům a hlavně díky charismatickým hereckým výkonům hodnotím vejš než jsem původně zamýšlel..Remake z roku 2004 jsem neviděl tak bohužel nemám s čím porovnávat. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Typický Aldrich aneb O chlapech pro chlapy. Tentokrát se spolu s hrdiny ocitneme uprostřed rozžhavené pouště, takže i u monitoru nebo před televizí obrazovkou můžeme pod nohama cítit horký písek a mít nutkání pořádně se napít vody. Funguje především interakce mezi jednotlivými postavami, což vychází jednak z přirozenosti dialogů a uvěřitelnosti situace, druhak z hereckých výkonů všech zúčastněných. Oni také Borgnine, Finch nebo Stewart nejsou legendami pro nic za nic. Postupné vtahování do děje, zoufalost sluncem spálených mužů a překvapivé střety i konce jednotlivých hrdinů dělají z Letu Fénixe jeden z nejzajímavějších dobrodružných filmů všech dob. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Hardy Krüger odmítl svou nominaci na Zlatý Globus v kategorii nejlepší vedlejší herec. (Ruuzha)
  • K natáčení bylo použito letadlo typu C-82, které bylo vyrobeno firmou Fairchild pro americkou armádu. (Paganus)
  • Přibližně v osmé minutě, kdy se objevuje záběr na letadlo letící v písečné bouři, lze dobře vidět dva provázky, které drží model ve vzduchu. (Chegi)

Související novinky

Zemřel herec Hardy Krüger

Zemřel herec Hardy Krüger

20.01.2022

V americké Kalifornii včera v požehnaném věku 93 let opustil filmový svět německý herecký veterán a spisovatel, Hardy Krüger. Rodák z Berlína má k dnešnímu dni na svém kontě na 70 filmových a… (více)

Reklama

Reklama