Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Pan Tau", řada 1, 8/13. V koprodukci bylo nejprve natočeno třináct středometrážních filmů o panu Tau, které byly uvedeny nejprve v kinech, vesměs v pásmech, složených ze dvou dílů a doplněných animovaným snímkem. V ČST byly filmy uvedeny až v prosinci 1972... Zámek pana Violy (J. Werich) se stává rájem dramatických her malé Claudie (V. Renčová), do kterých se tentokrát s chutí zapojuje i její dědeček. Takže pro něj není problém udělat v dřevěné podlaze zámku důlek a hrát si s kuličkami, být zajatcem Vinnetoua či bojovat na straně obránců zámku proti vpádu členů správní rady. Dědeček Claudii vypráví o svých klukovských přáních. A tak vznikne nápad vydat se na cestu kolem světa. (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další díl, kde se vyskytuje pan Viola a jeho malá vnučka Claudie. Pan Tau opravdu všechno zařídí a o všechno se postará. Jen by ti lidé nesměli být nepředvídatelnými tvory. To je pak těžká práce pro kohokoliv. Nějak se stalo, že mi tento díl připadal mnohem delší než ve skutečnosti byl. Veronika Renčová byla opět velmi roztomila. Vypadala, že si natáčení příběhů o Panu Tau užívala. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Milionář Werich podlehl magii buřinky, zdětinštěl a změnil své zaměstnance na Hluboké v útrpné poskoky posluhující fantazii jeho vnučky. Kromě útlaku zaměstnanců na začátku dílu psychicky i fyzicky šikanuje nebohé členy správní rady, kterým odmítá podepsat smlouvy a útočí na ně kuličkami a lukem v rámci nedobrovolného teambuildingu. Ještě než si zaměstnanci vyšinutého kapitalisty oddechnou před jeho odjezdem na cestu kolem světa (na které chce postřílet 12 ledních medvědů pro potěšení vnučky), seřve v noci po telefonu uklízečku v cestovní kanceláři, aby zbytečně vzbudila ředitele. Samozřejmě diváci tleskají, protože je to ctihodný pan Werich proslavený moudrými memes, ale z dnešní perspektivy a znalosti toho, jak se pracuje nejen v Čechách pod majitelem kokotem je skutečně bolestivé díl sledovat, je tam skoro všechno mimo zpožďování výplat příliš nízkých mezd. Jo a po stránce zábavy pro děti už je to dneska bohužel naivní nuda. :D ()

Reklama

curil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vedle příhod pana Tau s rodinou Jiřího Sováka a později s další rodinou Vladimíra Menšíka patří pokračování s malou Lucií a dědečkem panem Violou k těm nejpodařenějším.  Samozřejmě je to i zásluha Jana Wericha, který je v roli naprosto přirozený a v době, kdy měl v podstatě zákaz činnosti, rád nabídku západoněmeckého producenta přijal. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pan Šimánek ztvárnil nezapomenutelného pána s kouzelnou buřinkou. Jeho herecký projev i výkon byl zahrán velmi originálně. V jeho roli si nedokážu představit jiného herce. Tento seriál patří do vitríny české tvorby a i když mu nedávám plný počet, tak u mě vždy bude mezi top českými seriály. Na závěr mohu jen dodat. Odpočívejte v pokoji pane Tau. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Několik dílů natočených v rámci první série s panem Werichem považuji za vůbec nejlepší ze všech. Pan Viola, dědeček Klaudie, přemýšlí, jak by ji udělal radost a rozhodne se tak pro cestu kolem světa, peněz má dost na to, aby si nakoupil i fůru zážitků k tomu. Pana Tau pak považuje ze pracovníka cestovní kanceláře, který "všechno zařídí". Nic ale nedopadne tak, jak bylo plánováno a diváky tak čeká jedno malé dobrodružství. A je na co se těšit. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na zámku Hluboká nad Vltavou. (M.B)

Reklama

Reklama