Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý chlapec Kotaro je pronásledován císařskými vojáky ze své rodné Číny až do Japonska. Zde se setkává s tajemným bezejmeným samurajem bez pána, kterého si najme na svou ochranu. Císařem vyslaní vojáci jsou ovšem dokonale vycvičení zabijáci, kteří díky drogám necítí bolest. Navíc jejich vůdce Rarou, obávaný bojovník z dalekého západu s blond vlasy a modrýma očima, je známý pro svojí brutalitu a dychtivost bojovat s co možná nejsilnějším protivníkem, které podřizuje všechno ostatní. Jako by to bylo málo, po zjištění důvodu Kotarova pronásledování se do všeho také zapojí místní feudální pán a jeho generál, který chce situace využít ve svůj prospěch. (Genryuusai)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (70)

Naslund 

všechny recenze uživatele

To nejlepší, co film nabízí, a na co se můžete těšit, jsou veškeré souboje. Ty nepostrádají rychlost, nápaditost, naturalističnost a kupodivu jsou i přehledné. Bohužel je to zhruba vše, co mě potěšilo. Když pominu příběh, který jsem upřímě nepochopil, protože motivace některých postav šly zcela mimo mě, tak je film podobný Seirei no Moribitu. Kdybych si měl však zvolit, tak raději uvidím několikrát Moribito, kde jsou dialogy a mytologie světa o mnoho vyšší liga. Navíc zde zcela nechápu práci s hudbou, která narozdíl od výpomoci vráží některým scénám nůž do zad. Je to jako když se pes jen tak probíhá po louce a k tomu hraje hudba "Setkání milenců po padesáti letech". Pes je mimochodem největší frajer a nejlepší psí hrdina, kterého jsem kdy viděl. Taky mohl dostat víc prostoru :-) ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Stranger je film krásný nejen na pohled, ale i na poslech. Tohle prostě páni a dámy od Bones umí – po audiovizuální stránce jsou jejich seriály a filmy vždycky skvělé a udělají na vás dojem. V Strangerovi to není jen oku libá kresba, ale již zmiňované souboje, které je vskutku radost vidět (a za doprovodu úžasné hudby i slyšet). Ano, pokud zanedbáme příběh, bylo by to prostě super, jenomže ten samozřejmě zanedbat nelze. Když jsem si přečetl synopsi, myslel jsem, že bude film náležitě nadupaný i po příběhové stránce, ale ouha. V tomhle ohledu se zase tvůrcům nepovedlo vyždímat z námětu maximum. Části, kde cestuje chlapec s bojovníkem, poznávají se a budují si mezi s sebou přátelské pouto, byly sice fajnové a zajídaly se mi, jenomže jakmile se děj začal koncentrovat jinam, už to nebylo ono a nudilo mě to. Rovněž mě kdovíjak nepotěšila předvídatelnost a jednoduchost děje, což zase z oné dosavadní vynikajícnosti strhává body dolů. Své dojmy ze Strangera bych asi přirovnal ke Gedo senki, kde rovněž trochu pokulhával scénář, ale stejně jako u Strangera to výtečně kompenzovala hudba, animace, příjemná atmosféra snímku a krásný závěr. Gedovi jsem dal nakonec kvůli té hudbě slabé 4*, ale... ne, dobře, aby se neřeklo, napálím stejné hodnocení i Strangerovi – a jdu si pustit znovu celý soundtrack. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Temný příběh se točí okolo malého chlapce a elixíru života. Tedy pro vědro krve se nejde daleko, ostatně i celý hrad je zalit vědry rudé tekutiny, než bude vykonán rituál. Film je svižný, ani chvíli mě nenudil, ale dvě výhrady mám. Malý Kotaro je spratek, jehož otravné konání nemělo konce. A když už to vypadalo, že se napravil jak pyšná princezna, tak začalo vše nanovo. Ani konec to zcela pro mne nevylepšil. A pak animace. Kresba perfektní, jenže ne vždy se ji podařilo výborně skloubit s 3D grafikou, což mi dost vadilo. Některé scenérie byly ovšem krásné. Souboje drsné, krvavé, vrcholem je asi běh skrze rozťatého bojovníka. Jinak snad kromě chlapcova průvodce byly všechny postavy svině myslící jen na sebe... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ale jo-díky té ultimátní poslední půlhodince tomu ty čtyři dám....jinak teda- je to trošku takové pomalé a dějově né úplně hladce klouzající :) a mě osobně srala ta hudba,která mi přišla jako hodně nešikovně vykradená Mononoke.....Nadruhostranu-z těch nadopovaných čínských sviní šel úplně strach( :D ) , souboje a vůbec celá animace-to je pastva pro oči, a ten hlavní hrdina je drsný sympaťák(i když poprvé vlastně vytasí meč až na konci,tak to pak ale stojí za to)....cca75% ()

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné. Příběh se mi líbil a nepřipadá mi, že by nějak zvlášť jednoduchý nebo těžký. Výtvárná stránka výborná. Obzvláště se mi líbily momenty, kdy mohl každý divák vidět to zubaté ostří meče potom co se někdo brání čepel na čepel. Většina samurajských filmů to nebere na zřetel. A ty číňani, nejvíce mě naštvalo, když zabili toho mladého lukostřelce, alespoň že před smrtí zabil tu čínskou *****. Nemuselo se tam tak rychle umírat, ale co bitva je bitva. Celkově moc pěkné a ten pejsek, supr. ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama