Reklama

Reklama

Amazing Screw-On Head, The

(TV film)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Nemrtvý zlotřilec známý jako Emperor Zombie (David Hyde Pierce) se svou tlupou uloupí starodávný svitek, jenž skrývá tajemství cesty ke Gungově chrámu. Gung byl starověký válečník, který díky síle tajemného drahokamu téměř ovládl tehdejší svět - což by Zombiemu také nebylo „proti srsti“. Robotický agent prezidenta Lincolna Screw-on Head se však vydává v jeho stopách....
Předlohou animovaného snímku byl stejnojmenný komiks, jehož autorem je Mike Mignola (Hellboy). (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

bartias 

všechny recenze uživatele

Tvůrce komiksového Hellboye měl v úmyslu vytvořit originální animovaný seriál. Charakteristický styl jeho kresby i typická grotesknost děje je dobře znát. Obojí udělalo z The Amazing Screw-On Head tak specifickou podívanou, že vznikl všehovšudy jediný díl - pilot dnes označovaný za krátký televizní film. Podívaná příliš dospělá pro děti a moc hravá pro dospělé. Přesto skvělá. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Krásná animace, naprosto překrásná, rozplýval jsem se nad každou z dvaceti dvou minut. Takle kreslí Mike Mignola a proto mám také Hellboye tak rád. A co se týče příběhu, tak ten je také výborný: je skoro Hellboyovský, liší se pouze ve dvou věcech: je zde velké množství vtipů, mnohonásobně větší než v jakémkoliv Hellboyově příběhu, co jsem kdy četl, a za druhé: není zde Hellboy. Místo něj je tu Úžasná šroubovací hlava nebo též Úžasná hlava na závit, která, jak asi poznáte podle jména, má místo krku závit, pomocí něhož může ovládat nespočet různých těl. Hlavu mluví Paul Giamatti, ale nepoznal jsem to. Ohledně komiksové předlohy: Stejnojmenný one-shot 32-stránkový komiks napsal a nakreslil Mike Mignola pro Dark Horse v roce 2002. Komiks jsem si přečetl až po zhlédnutí filmu (zcela záměrně) a teď mohu porovnávat. Hned jsem poznal, že tvůrci filmu se drželi komiksu velmi věrně a změn je jen málo. Ve filmu je přidané zobrazení loupeže nepřeložitelného Kalakistánského svitku, který popisuje, jak Gung velkolepý v roce 9632 př. n. l. téměř ovládl svět. Je to logické, protože v komiksu je to odbyté jednou větou, zatímco ve filmu se tím přidají celé dvě minuty! Dále jsou do filmu přidány postavy babči a opičky se samopaly, což je ale zase trochu nelogické, protože slouží Cisaři Zombiemu, jehož poddaní jsou v komiksu pochopitelně zombie. Ale zase je pěkné, koukat se na tu opičku s Thompsonem:) Ve filmu je také rozvinuta dějová linie s upírkou Patience. Opět asi jen proto, aby se film prodloužil. Stejně tak celé závěrečné zúčtování, které v komiksu zcela v hellboyovském duchu trvá necelé dvě stránky, je ve filmu rozvinuto na tři minuty:) Celkově je film akčnější a obsahuje více vtipů. Nevím, jestli je to dobře, občas moc tlačej na pilu, ale velmi se mi to líbilo. Kéž by hellboyovské animáky Sword of storms (2006) a Blood and Iron (2007) byly takto animované. Osobně jsem se na ně pořád ještě nepodíval, právě proto, že mně nesedí ta animace. Tento film je první filmové dílo, které nedělá Mignolovi ostudu a naopak přesně vystihuje jeho práci. Film měl být prvním dílem seriálu, ale nakonec byl projekt zrušen. Komiks získal v roce 2003 cenu Willa Eisnera za nejlepší zábavnou publikaci. "Zaživa to byl expert na starobylé jazyky! Je to tak, jak vždy říkáte, pane - všichni géniové by měli být zpopelněni." ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrí záporáci, sympatický hlav(a)-ný hrdina aj jeho pomocníci, naozaj pekná animácia, Abe Lincoln a zopár podarených hlášok. Škoda že príbeh ma viac nezaujal. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zase tak úžasné, aby to muselo být v červených číslech, to nebylo…ale souhlasím, že svou kvalitu tento animovaný kousek určitě měl. Nejeden divák se jistě u některých situací docela nasměje – některé totiž byly vskutku správně ujeté. Robo-agent sem tam vytrousil nějakou tu povedenou hlášku, kouřící zombík coby hlavní záporák taky nebyl špatný, jen toho psa mi bylo tak nějak líto. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama