Reklama

Reklama

Sigourney Weaver mezi gorilami

(TV film)
  • USA Gorillas Revisited with Sigourney Weaver

Obsahy(1)

Už je to dvacet let, co jsem hrála odvážnou primátoložku, doktorku Dian Fosseyovou, ve filmu Gorily v mlze. Roku 1987 se stala čestnou předsedkyní Mezinárodní nadace na záchranu goril Dian Fosseyové, který se snaží tyto nádherné tvory chránit. A v době vzniku dokumentu se poprvé od natáčení filmu Gorily v mlze vracela do Rwandy do míst, kde se točilo. Tehdy ohrožovala gorily devastace jejich přirozeného prostředí, pytláctví, nemoci a občanská válka. Jak se jim asi daří teď? Jsou ještě některé gorily, co Sigourney poznala a zamilovala si je, naživu? Tyto otázky byly hlavním důvodem vzrušujího návratu americké herečky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Kracken 

všechny recenze uživatele

Gorily a hlavně gorilý mláďata jsou velmi sympatická stvoření, stejně tak i Sigourney Weaver. Je trochu nezvyklé vidět Ripleyovou v džungli jak se plahočí za opicema :) ale jsem rád že dokument BBC ukázal že je nejen kvalitní herečka ale i člověk který miluje zvířata a snaží se jim pomáhat. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé shledání odehrávající se po dvaceti letech. Je vidět, že Sigourney Weaver je nejen slavná a báječná herečka, ale i neobyčejný a citlivý člověk. Ne jen tak někdo z jejích hereckých kolegů by se vrátil na místo svého bývalého natáčení, které se uskutečnilo v africkém pralese. Ale na S. Weaver je poznat, že jí to trmácení za něco stálo. O nějakém astronomickém honoráři v tomto případě asi moc mluvit nelze, pokud vůbec o nějakém... Herečce sice za těch 20 let pár vrásek na tváři přibylo, ale horské gorily jsou krásné a ohrožené i dnes. Ve filmu Gorily v mlze je poznat jak se Sigurney s gorilami sblížila a skutečně si je zamilovala a v dokumentu můžeme v jejích očích pozorovat jiskřičky štěstí a tisíce jiných dojmů z opětovného setkání, našel jsem v nich i touhu se těchto pozoruhodných stvořeních dotýkat, ale to už je v dnešní pokročilé době nemožné. A to je škoda, protože v tu chvíli by se emoce zřejmě projevily naplno a bez sebemenších zábran. Je zájímavé se dozvědět a pozorovat kolik se toho od dob opravdové Dian Fossey změnilo. A jak je vidět, tak se to změnilo k lepšímu a její neutuchající snaha a píle ochraňovat "své" gorily měly význam. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Krásný a hodně zajímavý dokument pojednávající o shledání Sigourney Weaver s jejími zvířecími přateli z řad goril a to po dlouhých dvaceti letech , které uběhly od doby natáčení filmu Gorily v mlze , kde tato skvělá herečka ztvárnila hlavní roli. V dokumentu je vidět , že její láska ke gorilám se nevytratila ani po letech a že ona sama není jen vynikající herečkou , ale i citlivou a milující bytostí a proto všechno ji obdivuji. 89% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama