Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedna z klasických verzí příběhu o slavném zbojníkovi.  Příběh anglického zbojníka Robina Hooda, která pomáhal chudým a bezmocným, jistě není třeba obšírně představovat. Tato verze začíná v době, kdy mladý Robin slouží společně se svým otcem ušlechtilému králi a budoucnost vypadá optimisticky. Robin se zůčastní soutěže lukostřelců, kde prokáže svoje vlohy, oddanost králi i svoji lásku ke krásné lady Mariam. Idyla však netrvá dlouho. Po odjezdu krále Richarda na křížovou výpravu se vlády ujme princ Jan, který si chce společně ze zlovolným šerifem z Nottinghamu zajistit absolutní moc. Robin se stane rebelem, který má odvahu postavit se nespravedlnosti a společně se svojí skupinou začne bojovat proti šerifovi v zájmu obyčejných lidí. Legenda Robina Hooda byla filmaři zpracována již mnohokrát a stále je svojí tématikou láká. V této adaptaci natočené v roce 1952 v produkci studia Disney převládá lehký komediální tón a nadsázka, která jde ruku v ruce s barvotiskovou romancí. Solidní herecké výkony z nichž je patrné nadšení a lehce naivní tón vyprávění zde mají svůj půvab. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Han22 

všechny recenze uživatele

Další variace na Robina Hooda, pro mě naprosto neznámá s neznámými herci, zato od Disneyho. V jeho podání je příběh tradičně pojatý, ale velice odlehčený, zbojníci vítězí vtipem a čtveráctvím, příběhem doprovází veselý bard, nepadne zde ani kapka krve a ani zlo se nedočká trestu. Výprava a kostýmy jsou tak akorát, není to napínavé ani nějak moc akční, ale pohodově se to sleduje a uteče to rychle jako voda, takže dávám za 3*. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Romantický příběh o zbojníkovi, kterého donutily okolnosti stát se strašným pánem lesů. Když se vracel domů se svým otcem ze soutěže lukostřelců, tak jeho otce zákeřně zastřelil jeden ze šerifových mužů. Byl nucen žít a ukrývat se v lesích. Měl kolem sebe pár správných chlapů, kteří byli psanci jako on. Okrádali bohaté a peníze rozdávali větším chudákům než byli oni sami. Robin Hood byl dobrý a spravedlivý muž. Velmi milý film s krásnou hudbou, která se k filmu akorát tak hodila a dotvářela všechny události, co se ve filmu staly nebo měly teprve stát. Hodně se tu také zpívá. Celým příběhem propluvá postava barda. Ten zpívá o Robinových dobrodružstvích, ale zvládne i milostnou píseň. Všechno tady vypadá tak nějak pohádkově, kulisy, kostými, postavy, příroda. Je to prostě okouzlující a uchvacující podívaná. Dnes se, bohužel, takové filmy netočí a to je velká škoda. Nenajdete tady nic děsuplného, temného a šíleného jako v pozdějších dobrodružství tohoto udatného zbojníka. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slavný příběh Robina Hooda a jeho družiny z roku 52 je ukázkou nejen tradičních pojetí, ale také černobílého světa, v kterém je i pro menší jednoduché se orientovat. Ken Annakin se držel hodně při zemi, snad to ani víc nešlo a vznikl obyčejný snímek, na který se dá rychle a lehce zapomenout. Jeho předností však zůstane, že je díky své jednoduchosti vcelku příjemný a utíká jako voda v řece tekoucí Sherwoodem. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Spojením síl spoločností RKO a Disney Studio vznikol tento nenáročný rodinný film na sobotné doobedie ako x-tá adaptácia slávneho príbehu a treba povedať, že sa táto snímka v celej tej kope poľahky stratí. Celkové vyznenie pôsobí skôr naivne až rozprávkovo a to preto, že sa nesnaží byť ani trošku realistickejším čo by som z časti vedel tvorcom odpustiť nakoľko má film uvedený v žánri aj ,,rodinný", veď akoby nie keď ho produkoval práve Disney. I tak tu však ostáva príliš veľa uhladených tvári v často na ich spoločenské postavenie až prehnané honosných kostýmoch (to, že Robin tam pobehuje v zelenom oblečku mi je už šum a fuk). O réžii, hercoch a scenári radšej pomlčím. Mimoriadne by som však ocenil veľa exteriérových scén, čo nebolo vo vtedajšom štúdiovom spôsobe nakrúcania až tak časté. Možno je môj názor na Hooda trocha podhodnotený (uvažoval som aj o 3*), avšak tento krát ma s tou sladkou naivitou naozaj nedostali, navyše film ma v ničom neoslovil, takže nevidím dôvod veľmi prilepšovať. Radšej si opäť raz pustím Costnera. (3. komentár k filmu) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Milo prekvapilo a moc potešilo, Robin Hood a jeho dobrodružstvá to je moje a tento príbeh z menšími príbehovými úpravami bol nadmieru príjemný, dobrodružstvo z toho saje na každom kroku, odľahčenia nechýbajú, dosť krát som sa na tom pekne zabavil, kulisy tiež prepracované, herci fajn, Marian je ozdobou, .... u mňa maximálna spokojnosť. /95%/ ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama